Сандов: Абсурдно е да разбираме за кандидат премиера при връчването на мандата

Новини
10:42 - 31 Юли 2021
2117
Сандов: Абсурдно е да разбираме за кандидат премиера при връчването на мандата

Абсурдно е да разбираме за кандидата за премиер на ИТН по време на връчването на мандата от президента. Абсурдно е да няма подробна програма, под която да могат да се разпишат хората, представляващи тази партия, абсурдно е председателят на ИТН да не влиза в преговори с председателите на останалите партии. Това заяви Борислав Сандов от „Демократична България“.

Той допълни, че е много рано да кажат дали ДБ ще подкрепи номинацията на Пламен Николов. Според Сандов идеята е не да се подкрепи човек, а идея, структура, програма на правителство.

„Не е много сериозно да се представя кандидат за премиер в последния момент, още повече когато броят на депутатите, с който го предлагаш, е около една четвърт от Народното събрание и следователно е задължително да се търси подкрепа от други политически субекти. Надявам се, че структурата и състава на Министерски съвет ще бъде обект на обсъждане и преговори предварително“, каза още Сандов.

Според депутата от „Демократична България“ ключов въпрос е каква е програмата на ИТН и може ли Слави Трифонов, който е председател на партита, да се подпише, че застава зад нея.

„Искаме отношенията ни да се задвижат напред, да сме гарант, да сме сигурни, че това, което ни се представя, е истинско. Това, което виждаме в момента от ИТН, не е сериозно“, смята той.
По думите на Сандов това не е най-добрият от премиерите, които излъчиха ИТН.

„Аз, например, бих подкрепил Антоанета Стефанова, защото поне за нея изглежда по-сериозно. Ако Николов се беше срещнал с нас предварително, може би щях да имам аргументите да го похваля“, каза депутатът.

Сандов подчерта, че до момента не са водили сериозни преговори с ИТН.