Съперник на Лудогорец с коронавирус, овладяха епидемията

Спорт
13:01 - 15 Октомври 2020
1509
Съперник на Лудогорец с коронавирус, овладяха епидемията

Коронакризата в съперника на Лудогорец от групите на Лига Европа Роял Антверп изглежда е под контрол, твърдят медиите в Белгия.

По-рано тази седмица стана ясно, че положителен тест са дали четирима футболисти и седем служители на белгийския тим. Във вторник всички в отбора са били тествани, а резултатите са отрицателни. Това означава, че пътуването към Разград няма да е допълнително усложнено.

Първият съперник на Лудогорец в групите на Лига Европа пламна с COVID-19. 

Антверп гостува на Лудогорец само след седмица, на 22 октомври в сблъсък от първия кръг на груповата фаза в турнира Лига Европа.

Първият заразен в Антверп беше открит миналата седмица, а направените тестове в събота разкриха още 10 инфектирани – четирима футболисти и шест служители. Белгийският гранд затегна мерките и отпрати много от служителите си да работят от вкъщи, което може би е помогнало за стопиране на коронакризата, поне засега.

Днес и в понеделник, преди да заминат за България, всички в клуба отново ще бъдат тествани за заразата. Преди двубоя от Лига Европа Антверп има мач за местния шампионат срещу Варегем в неделя.