Съпругата на Нетаняху приета спешно в болница

Стои под въпрос дали ще бъде отложена изключително важната визита на израелския премиер в ОАЕ

Новини
11:13 - 11 Март 2021
2069
Съпругата на Нетаняху приета спешно в болница

Съпругата на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху-Сара, е била приета тази сутрин в болница в Ерусалим заради възпаление на апендикса, предаде Асошиейтед прес.

Днес бе планирано Нетаняху да направи  безпрецедентно за премиер на Израел посещение в Обединените арабски емирства, но здравословният проблем на половинката му повдига въпроса дали визитата няма да бъде отложена за пореден път.

Служител на канцеларията на израелския премиер заяви, че Сара Нетаняху се е почувствала зле и е била откарана в медицинския центъра "Хадаса" в Ерусалим, където ще остане под лекарско наблюдение в продължение на няколко дни.

Визитата на Нетаняху в ОАЕ е планирана само 12 дни преди четвъртите за две години парламентарни избори в Израел. Очаква се израелският премиер да използва този свой външнополитически успех като предизборен коз в борбата си за нов мандат на поста.

ОАЕ станаха миналата година третата арабска страна, установила дипломатически отношения с Израел, след Египет и Йордания десетилетия по-рано, отбелязва Асошиейтед прес.