Сър Елтън: Футболът ме спаси!

Певецът бе президент на "Уотфорд" в най-тежките си години

Нещо за четене
21:24 - 17 Октомври 2019
2265
Сър Елтън: Футболът ме спаси!

Попиконата Елтън Джон, който бе собственик и президент на футболния клуб "Уотфорд" през 80-те, разкрива в автобиографичната си книга "Аз", че навремето клубът му е спасил живота, предаде Франс прес.

"Бях президент на "Уотфорд" в най-лошия период от живота си, през години, свързани с пристрастяване към дрогата, депресия, лоши бизнес решения, съдебни процеси и безкрайни тревоги", споделя 72-годишната звезда. "За мен тогава клубът бе непрестанен източник на щастие. Ако не беше той, кой знае какво щеше да се случи. Не преувеличавам, когато твърдя, че "Уотфорд" вероятно ми спаси живота," признава Елтън, предава БТА.

През 1976 г. певецът оглавява клуба, изпаднал в четвърта дивизия с амбицията да го върне в елита. Назначаването на Греъм Тейлър за треньор слага началото на епопея, свързана с борба за титлата с "Ливърпул" през сезона 1982/1983 г. и загуба от "Евертън" на финала за Купата на Англия през 1984 г.

"Поради очевидни причини има моменти през 80-те, за които нямам спомен, но всички мачове на "Уотфорд", на които съм присъствал, ще останат завинаги в паметта ми", уверява емоционално Елтън Джон.