Сър Ратклиф пристигна в Манчестър

Бизнесменът започна срещите си на "Олд Трафорд"

Спорт
17:55 - 02 Януари 2024
2837
Сър Ратклиф пристигна в Манчестър

Сър Джим Ратклиф е пристигнал днес в Манчестър за пръв път, след като бе обявено, че той купува 25% от “червените дяволи” срещу 1.3 милиарда паунда и поема контрола върху футболните операции на клуба.

Директно от летището той е заминал към “Олд Трафорд”, където ще проведе няколко срещи с управляващите в момента клуба.

Очакванията са в следващите няколко дни той да посети и базата на клуба “Карингтън”, където да бъде представен и да се запознае с играчите, както и да проведе разговор с мениджъра на тима Ерик тен Хаг. Той е бил придружаван и от Жан-Клод Блан, за когото се очаква да поеме позицията на изпълнителен директор в следващите няколко седмици.

Пристигането на Ратклиф бе предшествано от това на сър Дейв Брейлфсорд, който присъства на последните две срещу на Манчестър Юнайтед и вече имаше възможност да проведе разговори с нидерландския наставник и част от футболистите.

“Инеос” и самият Ратклиф не могат да имат активна роля в управлението на “червените дяволи” в следващите няколко седмици докато инвестицията на милиардера не получи официално одобрение от ФА.

Въпреки това негови хора вече са близко около в клуба и активно се запознават с процесите до момента, в който ще могат официално да поемат своите задължения в управлението на спортните процеси. Едва след това те ще могат официално да поемат договорените и оповестени функции по управление на футболния проект, както и очакваното назначаване на ключови позиции на нови хора.