Сърбия без Валхович срещу България

Спорт
17:19 - 12 Юни 2023
1637
Сърбия без Валхович срещу България

Нападателят на Ювентус Душан Влахович пропуска мачовете на сръбския национален отбор през юни.

Сърбите играят най-напред приятелски мач с Йордания във Виена на 16 юни, а четири дни по-късно гостуват в Разград в мач за Евро 2024.

Причината за отсъствието на Влахович е контузия, пише вестник "Вечерне новости". Това е пореден удар за селекционера Драган Стойкович в атаката на отбора, след като преди това отпаднаха Александър Митрович и Лука Йович, както и Мият Гачинович.

От днес сръбският национален отбор е на лагер в базата в Стара Пазова, а Стойкович говори пред журналистите.

"Имаме някои персонални проблеми, затова мога да кажа и да обясня на всички, че ни предстои много важна квалификационна среща с България. Това е приоритетът на приоритетите. Не можем да използваме Митрович, който има проблем в стъпалото. Травмата датира от около 6 месеца и няма как, в някакъв момент се налага да излезе от строя и да се лекува", каза Стойкович и допълни: "Проведохме дискусии и разбрахме, че този път няма да може да играе. Според мен хирургическата интервенция е възможна. 

Йович беше опериран днес, има счупен нос. Влахович също е извън отбора поради проблем в слабините или иначе казано в аддукторите. Споразумението е той да прескочи този лагер и да се възстанови от контузията.

Гачинович също трябваше да претърпи операция. Алекса Терзич, Милош Велкович, Радонич бяха контузени преди това. Научихме някои уроци, че играч не трябва да играе, когато го боли и нокът", каза Пикси с горчива усмивка.