Сърбия се разбунтува заради забрана за разхождане на кучета и излизане навън

Западната ни съседка въведе едни от най-суровите мерки заради коронавируса, населението негодува

Новини
14:40 - 01 Април 2020
3097
Сърбия се разбунтува заради забрана за разхождане на кучета и излизане навън

Много граждани на западната ни съседка се събудиха тази сутрин с текстово съобщение на мобилния си телефон, че от сряда в полунощ в страната се въвежда 24-часова забрана за излизане. Новината хвърли в паника населението, но то беше бързо успокоено от правителството, че това е фалшив sms, който цели да предизвика хаос.

Всичко това идва след вчерашния най-черен ден, както го нарекоха лекарите, с оглед на новозаразените и нарастването на смъртните случаи от коронавирус.

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович написа в Туитър, че полицията работи интензивно за установяване на самоличността на лицето, което е разпространило фалшивата новина.

От днес е ограничено работното време на магазините и на обектите в сферата на услугите, които в делничните дни ще работят до 15 часа, а през уикенда до 13 часа с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, реши снощи Градският щаб за извънредните ситуации в Белград.

Във фризьорските салони, например, ще може да влиза само един човек, при всички мерки за защита. От днес се затварят и зеленчуковите пазари.

Явно в Сърбия времето на шегите бързо отмина, а паниката вече е много голяма.

В социалните мрежи започнаха и протести, след като беше отменено и разрешението да се извеждат кучета за по 20 минути.

Наред с това правителството въведе и пълна забрана за излизане на хора над 65 години и вечерен час от 17:00 до 5:00 сутринта.