Сърцето, без което погребаха Марадона, било огромно

Петимата патолози, извършили аутопсията са категорични, че Диего е починал от сърдечен удар

Спорт
15:09 - 30 Ноември 2020
925
Сърцето, без което погребаха Марадона, било огромно

След като вчера стана ясно, че Диего Марадона е бил погребан без сърцето му, което ще се изследва, се разкри една любопитна подробност.

"Кларин" съобщава, че по време на аутопсията лекарите са се натъкнали на необичайна гледка. Сърцето на Марадона е било много по-голямо от очакваното. Затова те са постигнали споразумение с опечалените наследници на Дон Диего да вземат сърцето, а целта е да се направят допълнителни изследвания.

„Сърцето на Марадона е извадено и запазено за допълнителни изследвания, тъй като се оказало два пъти по-голямо от обичайното“, твърди „Кларин“, позовавайки се на източници от следствието.

Петимата патолози, извършили аутопсията са категорични, че Диего Марадона е починал от сърдечен удар. В доклада си са посочили за наличието на натрупана хронична сърдечна недостатъчност. Този проблем е довел до остър белодробен оток, станал причина за фаталния изход.

Все още няма яснота какво ще се случи по-нататък със сърцето на Марадона. Предполага се, че след завършването на допълнителните изследвания, то също ще бъде поставено в гроба на футболната легенда.