Със скромност и професионализъм Бика се превърна в лидер за Интер

Лаутаро Мартинес взе капитанската лента и постоянно прогресира

Спорт
22:42 - 15 Ноември 2023
4761
Със скромност и професионализъм Бика се превърна в лидер за Интер

Откакто дебютира за "нерадзурите" през 2018 г., Лаутаро Мартинес се превърна в основна част от миланския гранд. Неговите умения и отдаденост бързо му спечелиха редица привърженици в Интер, а и не само.

През миналото лято Диего Милито се изказа изключително ласкаво за Лаутаро, наричайки го "отправна точка за Интер". Бившият нападател на "нерадзурите" следи постоянното развитие на своя сънародник още от времето, когато двамата бяха съотборници в Расинг Клуб, където през 2015 г. Лаутаро дебютира като резерва на мястото на легендарния нападател.

Скромността, професионализмът и лидерството на Лаутаро нарастват заедно с техническото му развитие, от както той акостира в Милано. Вече изглежда сякаш към неговото име могат да бъдат прибавени ласкавите думи, които са резервирани само за най-добрите на терена: елит и световна класа.

Начален тласък

Когато Мартинес пристигна в Интер, той имаше късмета да бъде взет под крилото на южноамериканския контингент в отбора. Нека не забравяме, че голямата надежда за него беше да се превърне в идеалния №10, който да си партнира с Мауро Икарди, класическия №9. Трябва да погледнем назад и да приемем едно: Мауро беше изключителен нападател и помогна изключително много на своя сънародник, особено когато се наложи да се адаптира.

Икарди беше изключителен в едно нещо - да вкарва голове, и именно тук се зароди приятелството му с Лаутаро и начинът, по който го научи да бъде безцеремонен пред противниковата врата. Сега Интер вижда ползите от тези напътствия, но Мауро не беше единственият, който му помогна.

Играейки по-дълбоко, точно зад Икарди, Лаутаро се научи как да навлиза от дълбочина и да се включва по-късно в играта, както и в противниковото наказателно поле. Това виждаме в играта му и днес. И макар да успява да бъде толкова резултатен, както бе неговия колега и сънародник Мауро, е лесно да се види, че Мартинес има и други предимства в своята игра.

Невероятен атакуващ тандем

Способностите на аржентинеца се засилиха още повече, когато Антонио Конте пристигна на "Джузепе Меаца". Под ръководството на италианския тактик Лаутаро можеше да използва бързината си и да атакува от дълбочина, а не на последно място - намери и перфектен партньор в атака.

Този партньор се казва Ромелу Лукаку, който по настоящем защитава екипа на столичния Рома. Не може да се отрече, че Лукаку също имаше значително влияние върху кариерата на Лаутаро, като в негово лице аржентинеца намери нападател, с когото се свърза перфектно на терена.

Белгиецът е съвсем различен тип играч от Икарди, но Лукаку и Лаутаро сформираха страхотен тандем, който тероризираше защитите със своето темпо и мощ, като доведоха Интер до спечелване на титлата през сезон 2020/21.

Капитанската лента и нестихващ прогрес

Настоящият водещ голмайстор на Серия А вече се е разписал 12 пъти в 12 мача в първенството. С мачовете в Шампионската лига броят на головете нараства до 14 в 16 участия във всички състезания. Тези цифри и зрелостта му - в началото на сезона той бе избран и за капитан на Интер - ни позволяват да говорим за него с онези специални думи като "световна класа" и "елит".

Можем да заключим, че Лаутаро наистина е един невероятен футболист, който лоялен, скромен, силен като бик - неслучайно прякорът му е Ел Торо - и също толкова решителен.