Със слънце започва 2023 г.

Температури, близки до пролетните, обещават синоптиците в началото на годината

Новини
11:47 - 31 Декември 2022
1914
Със слънце започва 2023 г.

През първия ден от новата година над България ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. Сравнително топло за периода с максимални температури между 11 и 16 градуса, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София - около 13 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен, по високите и открити части - умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11, на 2000 метра - около 5 градуса.

В понеделник времето ще се задържи топло за периода и предимно слънчево.

Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, но след обяд почти навсякъде видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните - между 11 и 16. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще се увеличава, вероятността за валеж е малка.