Саша Илич поема ЦСКА

Спорт
08:15 - 13 Април 2022
4844
Саша Илич поема ЦСКА

Сърбинът Саша Илич почти сигурно ще поеме ЦСКА. 44-годишният специалист е вариант № 1 за заместник на треньора на червените Стойчо Младенов, който подаде оставка. В понеделник Младенов даде скандална пресконференция, на която засегна и отношенията си с боса на клуба Гриша Ганчев.

Треньорът сподели, че от декември не комуникира с бизнесмена, а наред с това разкри, че не му е било позволено да направи зимна селекция. Тези му думи са изострили допълнително и без това напрегната ситуация на „Армията”. А след пресконференцията онзи ден мнозина веднага прогнозираха, че дните на Стойчо като треньор на ЦСКА са преброени. Вероятно и самият той е наясно с това, след като си позволи да каже неща, които със сигурност не са харесали на отговорните фактори в клуба. Още тогава той е бил взел решението да се оттегли.

Според информация на „Тема Спорт“, Саша Илиеч е пристигнал във вторник в България, за да води разговори за бъдещето си. За легендата на Партизан няма никаква пречка да поеме червените, при това веднага, защото в понеделник изненадващо прекрати взаимоотношенията си с местния Чукарички. Той остави тима на трето място в първенството, а последният му мач бе домакинство на Партизан – 0:0.

Саша Илич е роден на 30 декември 1977 година. Огромна част от кариерата на халфа преминава в родния му тим Партизан, за който има 424 шампионатни мача, като в тях реализира 126 гола. Има престои в Селта, Галатасарай, РБ Залцбург и Лариса. Бил е на терена и в 37 мача за Сърбия, в които е вкарал 4 гола. От престоя си при гробарите той е приятел с двама родни играчи – Валери Божинов и Иван Бандаловски. Илич слага край на кариерата си през 2019 година. Преди това печели 11 титли, 7 купи и 6 Суперкупи с Партизан. Става и шампион на Турция с Галатасарай.

От 2020-а се захваща с треньорство, като приема предложението на сръбската федерация да поеме юношите до 16 години. През 2021-а е преместен начело на 18-годишните. А в средата на август, месец след старта на сезона приема предизвикателството да поеме Чукарички. Под негово ръководство скромният тим от Белград прави отличен сезон – намира се на трето място, като изостава единствено от грандовете Цървена звезда и Партизан. Очаква се още днес Илич да бъде обявен за треньор на ЦСКА.