Саша Илич премисли: ЦСКА подписва с Бамба

Спорт
11:53 - 02 Август 2022
1202
Саша Илич премисли: ЦСКА подписва с Бамба

ЦСКА ще подпише договор с нападателя Дауда Бамба и той ще остане на "Армията". 27-годишният котдивоарец близо месец тренира с отбора без да парафира, тъй като имаше предпоставки за евентуална травма в коляното. Последните изследвания на Бамба обаче са добри и са показали, че състоянието му е стабилно и той е готов за игра. Очаква се играчът да подпише контракт с "червените" до края на настоящата седмица, като продължителността му ще бъде за 1 година.

Дауда Бамба пристигна в София на 7 юли и на практика трябваше да бъде представен в комплект с другия нов нападател Дюкенс Назон. Бамба изгледа на живо на "Армията" победата с 3:0 над Арда в първенството, но на петия ден от престоя му от клуба информираха за сложната ситуация около него.

"След обстойни прегледи в България, които включваха, освен детайлно проведените стандарнти процедури, така и ЯМР, стана ясно, че има предпоставки за евентуална травма в коляното. Консултации с няколко експерти у нас и в чужбина потвърдиха, че контузия може да бъде предотвратена при прилагане на превантивни терапии. По настояване на Саша Илич Дауда Бамба ще тренира в продължение на месец с отбора, когато ще премине нови прегледи. Въз основа на резултатите от тях, както и на мнението на треньора, ЦСКА ще вземе окончателно решение дали да привлече футболиста", информираха от клуба преди три седмици.

Последните изследвания са показали чувствително подобрение в коляното на Бамба, който има и норвежки паспорт и през последната година вкара 7 гола в 32 мача за турския елитен Алтай. В първенството на Норвегия пък той има 43 попадения в 105 срещи за Кристиансунд и още 27 гола в 76 двубоя за Бран. Саша Илич още миналата седмица потвърди, че таранът тренира на пълни обороти и няма никакви проблеми, изразявайки надежда крайното решение да бъде взето час по-скоро. Сърбинът иска допълнителна конкуренция за Назон и Калоян Кръстев в атака.

Според "Блиц", веднага след като е получил информация от лекарите, силният човек в ЦСКА Данаил Ганчев е обявил, че трансфер ще има. Междувременно "червените" са в напреднали преговори с чуждестранен централен защитник, който вече е в София и се е срещнал с клубните босове, но за момента името му се пази в пълна тайна.