Саша Везенков: Искам да се докажа в НБА

Нямам търпение да започна, призна баскетболистът

Топ
12:08 - 13 Юли 2023
1918
Саша Везенков: Искам да се докажа в НБА

Александър Везенков вече е в САЩ, където се запозна с новите си съотборници, треньорите и ръководството на Сакраменто Кингс. От есента "Най-полезният играч" на последния сезон в Евролигата ще заиграе в НБА, където българско присъствие не е имало от сезон 1985/1986 насам.

Българският национал даде обширно интервю за специализираното издание EuroHoops, в което говори за бъдещето, амбициите си и по доста други различни теми.

"Запознах се с треньора Майк Браун още когато дойде в Гърция да ме гледа. Със сигурност ми показаха, че са доволни от мен и че вярват в мен. Всички в организацията, а това казва достатъчно. Нямам търпение да започна да се подготвям с отбора, в момента тренирам индивидуално в България.

Отивам в отбор, който е имал положителен сезон и летвата е поставена доста високо. Предишните години бяха трудни, не участваха в плейофите, а сега е различно. Знам, че нищо няма да се случи на мига. Всяко ново място има своите особености докато се адаптираш.

Но в кариерата си досега съм минавал през подобни моменти. Положително настроен съм и ще продължа да се трудя. С малко късмет, надявам се всичко да бъде наред", заяви той.

"Преминаването в Сакраменто е една мечта, в която виждам потенциал. Не го правя само за да кажа, че съм изживял НБА мечтата си. Има потенциал да науча нови неща и да се развия. Не отивам в Щатите, за да се върна скоро.

Искам да се пробвам в НБА и да се докажа. Започвам от нулата. Сега ще трябва да работя още повече. Знам какво ми е коствало това и колко труд съм положил. Не може да си купиш опит.

Определно смятам, че обстоятелстват са правилни. Когато бях на 19 не бях готов дори за гръцкото първенство. Когато пък си тръгнах от Барселона - нямах самочувствие. Бях различен", продължава той.

"В НБА не им пука за възрастта. Разбира се, когато имаш опит, те виждат това и са наясно на какво ниво е играта ти. Опитът е нещо важно, а това, че го имам от Евролигата, определено е плюс. Имаш нужда и от малко късмет. Може да си страхотен в даден отбор, а в друг дори да не помирисваш терен", смята още най-добрият играч в Европа.

"Първата ми цел е да продължа да ставам по-добър. На това се научих в Олимпиакос. Стига отборът да побеждава, всеки един играч е важен и всеки допринася за това. Наясно съм, че имам слабости, които трябва да подобря, но отивам там със самочувствие.

Може да съм новобранец, но имам опит и знам как се тренира здраво. Ще направя това, което винаги съм правил. Напрежението може и да не е като това в Олимпиакос, но аз сам си поставям напрежение да се развивам като играч", сподели Везенков.