Саша Везенков обра наградите

Българинът направи фурор в Гърция

Спорт
11:17 - 04 Юли 2023
2415
Саша Везенков обра наградите

Българинът Александър Везенков прибави още две индивидуални награди на раздяла с гръцкия си отбор Олимпиакос. Везенков спечели за втора поредна година призовете за Най-полезен играч на сезона в мъжкото баскетболно първенство на Гърция и за Най-популярен състезател в лигата, съобщиха от местната федерация.

Баскетболистът, който на 6 август ще навърши 28 години, спечели титлата на Гърция, както и Купата, и Суперкупата на страната през сезон 2022/2023. Той заслужи отличието за Най-полезен играч в местния шампионат за общо трети път в кариерата си. Първият път бе през сезон 2014/2015, когато носеше екипа на Арис.

Александър Везенков получи най-много гласове при вота на капитаните и треньорите (75%) на участниците в гръцкото първенство, който формира 60% от крайния резултат. Процентът за Везенков бе още по-висок при гласуването на представителите на медиите – 78.33%, а при вота на фенове българският национал събра 51.75% от предпочитанията, отново с голяма преднина.

Бъдещият играч на Сакраменто Кингс грабна приза за Най-популярен играч в гръцката лига, резултат от гласуването феновете, с общо 51.82%. След него се наредиха съотборниците му при „червено-белите“ Костас Слукас (4.92%) и Костас Папаниколау (4.10%).

„Благодаря на всички, които са гласували за мен и за двете награди“, каза Александър Везенков пред Esake.gr, когато бе информиран за отличията.

„Искам също да благодаря на цялата организация на Олимпиакос. На президентите на клуба Панайотис и Йоргос Ангелопулос, треньорите, моите съотборници и всички, които работят в отбора. Хората, които са извън светлините и са до нас всеки ден. Без всички тях нямаше да мога да постигна това“, заяви още Везенков и допълни:

„Много се радвам, че станахме шампиони на Гърция. Работихме много за това, играхме много хубав баскетбол и заслужено достигнахме върха за втори пореден сезон. За предстоящата година пожелавам здраве на всички играчи, да стане оспорвано първенство, без насилие и крайности. И разбира се, пожелавам на Олимпиакос да остане на върха!“