Саша Зверев продължава да мачка в Мелбърн

Спорт
15:48 - 21 Януари 2022
1980
Саша Зверев продължава да мачка в Мелбърн

Номер 3 в световната ранглиста Александър Зверев записа нова експресна победа на Australian Open. В среща от третия кръг германецът елиминира с 6:3, 6:4, 6:4 квалификанта Раду Албот (Молдова) и се класира за осминафиналите без загубен сет.

Единствената предишна среща между тях беше победа на Зверев в епичен петсетов сблъсък в първия кръг на US Open 2019. Този път обаче германецът използва най-силните си оръжия, за да си гарантира, че този маратон няма да се повтори.

Той заби 16 аса и спечели 83% от точките на първи сервис, за да надвие 124-ия в световната ранглиста Албот за час и 57 минути игра на “Джон Кейн Арена”

“Удивително е, това вероятно е любимият ми корт в Мелбърн, защото никога не съм губил мач тук и се надявам това да продължи. Подкрепата за мен беше невероятна, наистина е забавно да играя отново пред всички вас и се надявам да направя още четири добри мача”, заяви Александър Зверев.

32-годишният молдовец нямаше никакви шансове в откриващия сет, след като Саша спечели 19 от 20 точки на първи сервис. Във втората част се появиха леки колебания в подаването на германеца, но всяка малка загуба на фокус беше незабавно коригирана.

В крайна сметка шампионът от Финалния турнир на АТР спаси всичките пет точки за пробив, срещу които се изправи.

Зверев показа известно разочарование, когато не успя да пробие от 15:40 при 3:3 в третия сет, но получи още един шанс в следващия сервис гейм на Албот и този път не направи грешка, преди да сервира за победата.

“Съперникът ми игра добре, усещаше топката, така че се радвам, че победих в три сета. Разбира се, имах своите колебания на корта днес, не се чувствах перфектно, но кой е перфектен? В края на деня спечелих и съм щастлив от това”, коментира още Зверев.

Следващият съперник на германеца ще бъде поставеният под №14 Денис Шаповалов (Канада), който се наложи над №23 Райли Опелка (САЩ) със 7:6 (4), 4:6, 6:3 и 6:4. Това ще бъде първа среща между двамата в турнир от “Големия шлем”. Зверев води на канадеца с 4-2 победи в преките им двубои в Тура, но е наясно със заплахата, която представлява 22-годишният играч.

“Той играе добре. Мисля, че мачът му днес беше на много високо ниво. И двамата ще се радваме да останем в турнира и през втората седмица. Надявам се аз да спечеля, ще бъде страхотен мач”, заяви Зверев.