Саша Зверев се поизмъчи, но продължава

Олимпийският шампион надви сънародника си Даниел Алтмайер

Спорт
16:05 - 17 Януари 2022
2660
Саша Зверев се поизмъчи, но продължава

Олимпийският шампион от Токио Александър Зверев надви сънародника си Даниел Алтмайер със 7:6 (3), 6:1, 7:6 (1) в първия кръг на Australian open.

Мачът започна равностойно, като вървеше гейм за гейм. В десетия гейм Зверев стигна до първите си точки за пробив, който можеха да му донесат и първия сет, но не успя да се възползва от трите си шанса, което доведе до тайбрек. В него Саша успя да поведе с 6:2, след което загуби точка на свое подаване, но все пак затвори сета със 7:3.

Във втората част Зверев бе доста по-убедителен. Още в първия гейм взе подаването на съперника си, като след това затвърди пробива преди да направи нов. Алтмайер успя да спечели само петия гейм във втората част.

Третият сет обаче също бе доста оспорван. Алтмайер проби Зверев, за да поведе с 3:2. В следващия гейм олимпийският шампион имаше точка за пробив, но съперникът му се справи. В осмия гейм при четвъртия си опит Зверев успя да вземе подаването на Алтмайер. При 6:5 третият в света пропусна четири мач бола и се стигна до нов тайбрек.

В него обаче Зверев бе безкомпромисен и даде само точка на съперника си, за да си осигури продължаването напред на първия за годината турнир от Големия шлем. В следващия кръг Зверев ще играе срещу представителя на домакините Джон Милмън.