Сашо Диков: Алексей Петров ми бутна плик с пари!

Журналистът, който е кандидат за шеф на БНТ, се кълне, че никога не е получавал рушвети

Новини
13:20 - 10 Юни 2019
6709
Сашо Диков: Алексей Петров ми бутна плик с пари!

Алексей Петров е единственият, който се е опитал да даде рушвет на Сашо Диков. Това разкри самия Диков в интервю преди седмица. Нюансът с подкупа обаче остана незабелязан от медиите, въпреки че е знаков за отношението на редица журналисти по случая "Октопод" преди години.

По думите на Диков, който бе един от най-яростните защитници на неправомерното според него арестуване на Алексей Петров през 2011 г. и провеждането на операцията "Октопод", след първото си освобождаване от ареста, бившият агент на ДАНС си направил среща с него. На финала на разговора му дали "дебеличък плик с пари, не знам дори каква беше сумата", а уточнението било: "Това е първият транш". Сашо Диков обаче върнал рушвета и заявил, че е на страната на истината. Защитавал Петров по принципни съображения - че е погазено правото и презумпцията за невинност на всеки гражданин, а не за да получи финансови облаги от изпадналия в беда бизнесмен.

"Тази история не е нова, не знам какво сте се заловили за нея. Явно не четете достатъчно - има я описана в книгата ми преди 4 години", отсече Сашо Диков на репортерски въпрос за повече конкретност.

Колоритният журналист е кандидат за шеф на БНТ, но няма особени шансове в надпреварата. Очаква се СЕМ да заложи на изпълняващия длъжността директор и в момента Емил Кошлуков.