Сашо Димитров сам се отказал от националния, не бил готов

Младият наставник ще продължи да води младежите

Спорт
17:02 - 15 Януари 2021
1432
Сашо Димитров сам се отказал от националния, не бил готов

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов представи новия селекционер на националния отбор Ясен Петров. Костадинов пожела успех на бившия наставник на Левски и разкри, че защо Александър Димитров не застана начело на мъжкия отбор, каквито бяха първоначалния очаквания.

Оказа се, че селекционерът на младежкия национален отбор е преценил, че не е готов да се изкачи в йерархията.

„Да си пожелаем късмет и дано нещата, които Ясен Петров мисли, да ги реализира. Да му пожелаем успех. На всеки треньор е даден шанс да развие своята визия за футбола. Една година е малък срок, но ние всички и той лично мисли, че ще вдигне нивото на националния отбор. Резултатите в началото не са важни, а отиграването на отбора и да се вижда израстване“, започна Костадинов.

„Селекционерът на младежкия национален отбор прецени, че не е готов още. Затова говорих с Ясен и се разбрахме. Наистина трябва да се даде шанс на младите футболисти. Те имат качества. Това е първият селекционер досега, който се съгласи с всички условия, дано наистина той няма страх от предизвикателствата“.

„Има доста футболисти, които могат да се изберат, но трябва да имат качествата да носят националната фланелка. Всеки има любимци, но в крайна сметка треньорът избира кои да викне и всичко си зависи от футболистите. Да носиш националната фланелка, за мене е чест и всеки, който я носи, трябва да се държи добре не само на терена, но и извън него“, каза още Емил Костадинов.