Сашо Димитров става селекционер на България

Трябва да се даде шанс на човек, доказал се при юношите, открехна завесата Емо Костадинов

Спорт
11:00 - 21 Декември 2020
2088
Сашо Димитров става селекционер на България

Селекционерът на младежите Александър Димитров ще е новият селекционер на националния отбор. Той ще заеме мястото на Георги Дерменджиев, чийто контракт не бе удължен. Кандидатурата на треньора вече е одобрена от временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, както и от мнозинството от членовете на Изпълкома.

Остава назначението му само да бъде официализирано.

Очаква се официалният му дебют да бъде в световната квалификация за Мондиал 2022 в Катар срещу Швейцария. Мачът с "кръстоносците" е на 25 март в София. Три дни по-късно трикольорите приемат Италия.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който през последната година основно се занимаваше с делата на националните отбори, също намекна накъде духа вятърът.

Той каза, че е дошло време треньор, който е водил успешно юношески и младежки национални формации да поеме мъжкия тим. През последните седмици на няколко пъти в медиите се появи предположение, че Александър Димитров ще замени Георги Дерменджиев.

Ето и какво каза Коща по темата за въвеждането на модел, използван често в Германия: "Да, идеята е такава. Най-накрая трябва да направим нещо такова. Просто треньорите, които са се представили добре в националните гарнитури с години, като са минали през 15, 17, 19, 21-годишните познават футболистите от самото начало. За мен би трябвало да се даде шанс на такъв човек".