Сашо Роман изплака: Изнемогвам!

Нещо за четене
15:43 - 04 Май 2020
12275
Сашо Роман изплака: Изнемогвам!

Сашо Роман се оплака от липса на достатъчно средства, с които да се препитава. Легендарният фолк певец има минимална пенсия, а заради пандемията клубните изяви вече два месеца са спрели.

„Оцелявам с 5 лв. на ден. Толкова се падат от пенсията ми, която е минимална от 150 лв. Само сметките не мога да си платя с тези пари. Голяма тегоба е. Но има и хора, които и по 5 лв. на ден нямат“ – споделя певецът.

Изолиран е в дома си в столичния квартал „Христо Ботев“ от началото на извънредното положение.

„Много хора изнемогват и е нормално и при мен да е така сега. Спряха всички участия по заведения и дискотеки. Ако не са те и ако не творя, как ще оцелявам само с пенсията?“- чуди се изпълнителят на „Мой ангеле“ пред „България днес“.

Въпреки трудностите, певецът се е захванал с писането на нови песни и се надява съвсем скоро кръчмите да отворят врати и работата да започне отново с пълни сили.

„През лятото съм в Созопол. Ще пея там в едно заведение и отделно ще поемам участия. Надявам се тогава ситуацията вече да се нормализира“ – признава той и допълва, че е загубил много пари заради кризата със заразата.

„Тежко е финансовото положение и се усеща изнемогване. Не сме останали гладни и жадни, но определено е трудно. Имам седем внуци – четири момичета и три момчета. По 20 лв. ако им дам от пенсията и ми остават 10 лв., а какво можеш да направиш с тях?“ – разказва Сашо Роман и добавя, че един от внуците – Дейвид, е ученик в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и свири на тромпет, давайки заявка да е новият Гъмзата.