Сашо Симов от БСП и Маноил Манев от ГЕРБ се дърлят в ефир за субсидиите

Антон Хекиян едва разтърва двамата политици

Новини
09:21 - 07 Юни 2019
2159
Сашо Симов от БСП и Маноил Манев от ГЕРБ се дърлят в ефир за субсидиите

Популизъм е цяла година да говориш как ще сменяш системата, а 3-4 месеца да бягаш от парламента. Това заяви в студиото на bTV депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по темата за намаляването на партийната субсидия.

„Не говорим за разговори, за дебати. В момента има внесено решение на Министерски съвет в Народното събрание като предложение за законопроект. Тук не става въпрос само за това да изказваш мнение, а да застанеш като политическа партия и да гласуваш“, нападна той представителя на БСП Александър Симов, който също беше в студиото. По думите на Симов, „нищо нормално, нищо системно няма в спирането на субсидиите“.

Двамата стигнаха до остър спор, в който се прекъсваха и повишаваха тон. „Г-н Симов е най-неподходящият човек, който трябва да защитава тази теза. Получава заплата от субсидията на партията като журналист в нейната телевизия“, заяви Манев. „Вижте как са заредени с опорни точки“, отвърна Симов.

Двамата продължиха да се прекъсват и принудиха водещия Антон Хекимян да се намеси и да разпредели справедливо времето между двамата политици. „Ние днес като политическа пиратка трябва да се занимаваме с темата за субсидиите, защото Бойко Борисов и ГЕРБ видиш ли иска да сменя системата“, продължи остро Симов. Според него, предложението за намаляването на субсидията е внесено „напук“ от ГЕРБ.

„Не става въпрос за напук. Ние предлагаме това, което предлагахме и след референдума“, възрази Манев. „Вижте кой защитава системата в момента. Вижте за каква партийна шизофрения става въпрос“, избухна той. „Никаква система няма да защитавам. Не защитавам нищо, което г-н Манев фантазира“, заяви социалистът.

„Пред България има много по-важни теми. Колкото и да пищите в това студио, няма да промените най-важния дебат“, добави Симов. Според него, ГЕРБ била получила от ЕС шамар. Манов контрира: „Европейските избори са факт – ето кой получи шамарите“.