Сашо Томаш: Ако си мислим, че сме голяма работа, ще имаме проблем

Всички разбираме от политика, футбол и красиви жени, сподели наставникът на ЦСКА

Спорт
11:43 - 04 Октомври 2024
1937
Сашо Томаш: Ако си мислим, че сме голяма работа, ще имаме проблем

"Радостното е, че ще домакинстваме в София и на "Васил Левски". Надявам се да дойдат повече фенове. Чисто психологически е добре да има повече публика. Нашата задача е, независимо от фактори, които не зависят от нас, да излезем за победа във всеки един мач", каза Александър Томаш.

"Ние уважаваме всеки съперник и ще подходим с нужното уважение към Септември. Наблюдавали сме противника, имат силни и слаби страни. Най-важното е ние да преборим себе си. Ние всеки мач излизаме срещу себе си и трябва да направим по-добра версия на себе си. Ние уважаваме всеки съперник.

Аз като старши треньор на ЦСКА държа моите футболисти да са здраво стъпили на земята. Съперникът има своите плюсове и минуси. Разбирам интереса ви към следващия мач, но тази пресконференция е за мача със Септември. Когато прескачаме етапи или правим големи крачки, може да се сгромолясаме. Играем срещу отбор с млади момчета, които искат да се доказват. Ако си мислим, че сме голямата работа, ще имаме проблем. Трябва да дам максимума на своите футболисти да са на 100%. Когато дойде време за Левски ще говорим", отговори Томаш на въпрос свързан и с дербито, което предстои в следващия кръг.

"Всеки ден е плюс за мен и за екипа ми. Единственият проблем е, че имаме 13 национали, ще тренираме с 6-7 човека. Всеки ден и всяка тренировка е плюс за нас. Вярвам, че след подготовката нещата ще бъдат много по-добре. Ние нямаме време. Всеки ден на тренировъчното игрище е плюс за всички, които работим заедно", допълни той.

Томаш бе запитан и за младите футболисти от третия отбор на ЦСКА, които се представят на ниво в Трета лига.

"Щом третия отбор всичко е ок, трябва да получат шанс във втория отбор. Ако тогава всичко е ок, тогава ще получат шанс в първия отбор. Не обичам да прескачаме и да правим големи крачки. Крачка по крачка да изградим една сплав. Имаме доста кадърни млади момчета, към които нямаме забележки. Идва период, в който нещата не се получават и кривата е надолу. Стъпка по стъпка. Щом се представят добре, трябва да направят крачка напред и след това друга", допълни Томаш.

Левият краен защитник Сейни Санянг няма да попадне в групата на ЦСКА за четвърти пореден двубой.

21-годишният гамбиец игра при новия треньор на армейците единствено при загубата от Ботев (Пд) с 0:1 в дебюта, когато се появи на терена за последните 10 минути. След това той остана извън състава за мачовете с Локо (Сф), Берое и Черно море, а сега това отново ще се случи и за утрешното домакинство на Септември.

Любопитно е, макар че не е попадал в групата на ЦСКА нито веднъж от последната пауза за националните отбори насам, че Санянг отново получи повиквателна от Гамбия за предстоящите срещи с Мадагаскар от квалификациите за КАН. Преди месец той остана неизползвана резерва при равенството 1:1 с Коморските острови и загубата с 1:2 от Тунис.

Левият бек не попада в плановете на Александър Томаш и почти сигурно през зимата ще се търси решение за неговото бъдеще. Преди година гамбиецът бе близо до преотстъпване в Литекс, но той поиска да остане в ЦСКА и да се бори за титулярно място, което така и не успява да спечели.