Сашо Йорданов разкри: Гешев е говорил 10 мин. в ЕП, само троши народни пари

Ненужната визита на главния прокурор завърши с едно голямо нищо, отсъди евродепутатът

Новини
15:38 - 13 Юни 2023
5165
Сашо Йорданов разкри: Гешев е говорил 10 мин. в ЕП, само троши народни пари

Абсолютно ненужната на България визита на Иван Гешев в Европарламента завърши с едно голямо НИЩО, продължило 20 минути. Нищо съществено и документално доказано не може да се изложи за толкова кратко време и то пред чужденци. При това г-н Гешев е говорил само през половината от това време, т.е. не повече от 10 минути.

Другото време е "изядено" от бъбривата Елена. Но на нея почти никой не и обръща тук внимание. Тъй че, губи време и народни пари: самолет, хотел, охрана, сътрудници, може би. Не може така. Българските държавници трябва да се научат, че българските проблеми се изговарят и решават в България. Не е нужно да си развяваме мръсното бельо по Европа и света. И да се клеветим един друг. Срамно е.

Преди два дни предупредих с най-добро чувство г-н Гешев да отложи тази си визита. Сега научавам, че той щял да говори след като се завърне в България. Послушал ме е, но със закъснение или както казва нашият мъдър народ: след дъжд качулка.

За краткото изявление на Гешев обясни и евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков.

Според Новаков е било преценено, с оглед хода на събитията, да се промени подходът и формата на изслушването, както и че темата не е на дневен ред. Той подчерта, че групата, която изслушва днес на закрито заседание Иван Гешев, е неформална.

"Често пъти ѝ се придават почти галактически мащаби и влияния в Европейския парламент, каквито тя няма", коментира той. "Не подценявам тяхната работа и постигнатото, но това не е комисия на Европейския парламент, това не е и подкомисиял. Не ми е известно други главни прокурори да са идвали тук", каза още той.

"За мен е важно България да гради имидж на по-стабилна и предвидима държава, каквато през последните две години не беше, каза той и допълни: "Защото постоянните скандали, препирни и това, което се случва в момента със съдебната система, е предизвикателство за нашата държава. Затова реформата трябва да бъде приключена навреме и качествено, по начин, по който всички български граждани очакват".