САЩ аут от Копа Америка

Панама си осигури място на четвъртфиналите

Спорт
09:47 - 02 Юли 2024
1387
САЩ аут от Копа Америка

Отборът на американския треньор Грег Берхалтер така и не успя да направи достатъчно, за да застраши сериозно добре подготвения отбор на Уругвай, който се класира за четвъртфиналите като победител в групата.

"Започнахме добре и внесохме много енергия, но просто нямахме достатъчно качество. Просто не успяхме да намерим решение", заяви разочарованият капитан на САЩ Кристиан Пулишич.

Надеждите на домакините на турнира угаснаха още в първите 30 минути, тъй като се появи новината, че Панама е повела с 1:0 срещу Боливия в Орландо.

Тези надежди се възродиха в началото на второто полувреме, след като Боливия изравни за 1:1, оставяйки САЩ на път да се класират, при условие че продължат да удържат Уругвай.

Оптимизмът на САЩ обаче бе прекъснат само няколко минути по-късно, когато Уругвай поведе при спорни обстоятелства чрез Матиас Оливера в 66-ата минута.

Мощният удар с глава на Роналд Араухо след пряк свободен удар на Николас де ла Круз беше отразен от вратаря на САЩ Мат Търнър. Топката обаче попадна на пътя на Оливера, който се възползва и отбеляза.

След новината, че Панама е вкарала нов гол чрез Едуардо Гереро, за да си върне преднината от 2:1, математиката за класиране изглеждаше още по-мрачна за САЩ, а последният пирон в ковчега дойде, когато Сезар Янис добави трети гол за Панама в продължението на мача.

Отпадането на САЩ повдига нови въпроси за бъдещето на американския треньор Берхалтер, който остава крайно непопулярен сред голяма част от американските фенове.