САЩ и Китай режат мераците на педофила Джонсън

Кариерата на играча отива към залез, въпреки че излезе по-рано от затвора

Спорт
14:48 - 25 Март 2019 (обновена)
2381
САЩ и Китай режат мераците на педофила Джонсън

Адам Джонсън - едно от най-коментираните имена във Великобритания в последните дни. В Англия се кефят, че поданиците на кралицата наказаха Чехия с 5:0 в евроквалификация, но в таблоидите и електронните издания отново се заговори за педофила, който за последно носи екипа на Съндърланд.

Джонсън, който има 12 мача за националния отбор на Англия, беше пуснат предсрочно от затвора. Вместо 6, той лежа три години на топло.

Беше пожалван от съда и освободен, но вкусът на свободата може да му се стори доста горчив. Никъде никой не харесва педофилите. Дори и в затвора.

През март 2015-та той беше арестуван след обвиненията в изнасилване на 15-годишно момиче. В последствие беше и осъден, разбира се. Година по-късно Джонсън беше признат за виновен и вкаран в затвора, за да излежи ефективната си присъда.

Сега, 3 години по-късно, Адам Джонсън е на свобода. Но без много екстри в живота - най-голямата, от която ще бъде лишен, е да не вижда 4-годишната си дъщеря Айла. Или поне не насаме, а в присъствието на полицай или представител на социалните. Като че ли това наказание е по-голямо от онези 3 години, прекарани зад решетките.

Тази присъда винаги ще му тежи и ще е като черен печат в досието му. И още нещо - той ще продължи да се разписва в регистъра на извършителите на сексуални престъпления, ще бъде следен от социален работник за всяка своя стъпка и ще трябва да живее на постоянен адрес, като своевременно да информира полицията за всяка промяна на местоживеенето си.

31-годишният Джонсън има намерение да възобнови кариерата си, която преди Съндърланд премина през Мидълзбро, Лийдс, Уотфорд и Манчестър Сити.

Той никога повече няма да може да играе футбол в Англия, а няколко клуба вече се дистанцираха от него, след като агентът му се опита да се свърже с тях.

"Иска ми се това никога да не се беше случвало, но... Имам шансове за чужбина, ще пробвам там да поиграя", коментира желанието си Джонсън.

Да, но явно той не е наясно, че страни като Китай и САЩ ще му откажат виза. Така че ще трябва да потърси развитие в някоя друга държава. Тайланд, например.