САЩ спечели Лигата на нациите

Кордоба и Панама останаха без медали

Спорт
11:08 - 25 Март 2024
942
САЩ спечели Лигата на нациите

За трети пореден път националният отбор на САЩ спечели Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ. Във финала, който се изигра в Тексас, американците се наложиха с 2:0 срещу Мексико с головете на Тейлър Адамс и Джовани Рейна.

Малко преди края на мача главният рефер Дрю Фишър трябваше да вземе крайни мерки. Той спря играта, тъй като от трибуните се чуха дискриминационни скандирания срещу вратаря на САЩ Мат Търнър. Все пак двубоят се доигра.

В миналогодишното издание отново в мача между САЩ и Мексико имаше подобен казус. Тогава реферът сложи край на срещата четири минути преди изтичането на редовното време.

Националният отбор на Панама загуби битката за бронзовите отличия в Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ. Хосе Кордоба и неговите съотборници паднаха от Ямайка с 0:1. Защитникът на Левски стартира като титуляр за своята родина и изигра пълни 90 минути.

Единственото попадение в мача беше дело на Декстър Лембикиза три минути преди края на първата част. Ямаецът овладя пред наказателното поле на Панама. Нито Кордоба, нито някой от колегите му в отбрана скъсиха дистанция. Следователно Лембиказа нанесе удар, пращайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

През вторите 45 минути опитите на панамците да се върнат в мача се оказаха неуспешни. Така бронзовите отличия останаха за Кордоба и Панама.