Сатурн във Водолей напълно преобръща ежедневието ни

Предстоят ограничения във въздушното пространство, медиите, технологиите, свободата

Нещо за четене
12:27 - 22 Март 2020
9760
Сатурн във Водолей напълно преобръща ежедневието ни

На 22 март в 5:59 ч. Сатурн преминава във Водолей. Планетата ще остане във въздушния знак до 2 юли, когато по време на ретроградното си движение ще се върне в Козирог. Отново ще премине във Водолей на 17 декември 2020 г. и ще остане в знака до 7 март 2023 г.

За последен път Сатурн е преминал през Водолей през 1994 г. и ингресията му означава голяма промяна в колективните енергии. Съединението му с Плутон на 12 януари се приема като основна причина за пандемията от коронавирус, пише venusastrology7. 

Водолеят управлява групите, обществото и колектива като цяло, както и справедливостта, равенството и хуманитарната помощ. Със Сатурн в това положение ще трябва напълно да преобърнем ежедневието си, за да се подкрепяме взаимно в условията на криза. Това, разбира се ще зависи до голяма степен и от управляващите и бизнеса, които е необходимо да подкрепят нуждаещите се за сметка на печалба, алчност и егоизъм. 

Поставен в обстоятелствата на Водолей, Сатурн насочва добре организираната си и постоянна енергия, пренареждайки структури и граници, за да осъществи връзки, разпространение на информация, развитие и иновации. Планетата на кармата носи, както уроци, така и награди за усърдното им усвояване, прилагане и поемане на отговорност в условия на дисциплина, организация и търпение в постигането на дългосрочните цели. 

Сатурн е великият учител и изисква от нас да пораснем. Някои от характеристиките на Сатурн са правила, дисциплина, търпение, отговорност и зрялост. Сатурн носи поредица от събития, които имат повтарящ се характер, тъй като по този начин можем да отработим кармичните връзки и да израстваме чрез уроците. Сатурн е в управление и се смята за стария владетел на Водолей. С ингресията във въздушния знак ще премине към работа върху нов кармичен урок. 

Докато е във Водолей ще насочи вниманието ни към общността, хуманността, технологиите, изкуствения интелект, психичното здраве, половата идентичност, връзката с природата и опазването й, екипната работа и социалната ни ангажираност. Като въздушен знак Водолеят управлява нашите мисловни процеси, а Сатурн, като земен знак, управлява физическата, осезаемата реалност. Тази комбинация ни улеснява да превърнем мечтите си в реалност. 

След като Сатурн приключи пребиваването си във Водолей, вероятно ще успеем да погледнем назад към транзита и да видим радикални промени в начина, по който живеем, общностите, към които принадлежим и отношението ни към всичко, което ни заобикаля. 

Накратко, преминаването му през Водолей може да доведе до ограничения във въздушното пространство, медиите, технологиите, свободата, откритията, които стават все по-необходими, социалното дистанциране за сметка на дистанционната работа и онлайн обучението в унисон с обстановката в момента. 

Да се надяваме, че отрицателните проявления на транзита могат да бъдат трансформирани в позитивни – сляпото следване на тълпата без проява на отговорност в изпълнение на задълженията;  нежеланието за спазване на правилата и илюзията, че обществото трябва да направи нещо за нас без ние самите да сме дали своя принос в дисциплинираност и отговорност; разпространяване на фалшиви новини и изразяване на мнение без да сме проверили фактите в отработване на високи морални ценности и усещане за колективно съзнание; използване на технологиите не като инструмент за бягство от реалността, а като начин за обединяване на големи групи от хора с цел разпространение на знания и усвояване на нови умения, които ще са решаващи в новите и бързо променящи се условия на живот. Необходимо е да преосмислим формите на организация, взаимоотношения и правилното разпределение на ресурсите. Сатурн във Водолей ще ни прехвърли отговорността относно идеята за принос към обществото.

Управителят на Водолей е в секстил с Меркурий. Транзитът активира ума и отваря нашето мислене към нови перспективи. Стимулират се блестящите идеи и новите и нестандартни начина за комуникация. Благоприятни условия за придобиване на нови технологии и технически познания, компютърни програми, изучаване на научни и езотерични дисциплини.

Предстоящата квадратура на Сатурн с Уран ще накара много хора да прекрачат границите на старите предразсъдъци и да се ориентират към взаимопомощ. Приятелствата ще се формират от споделена трудност. 

Сатурн ще посвети част от усилията си за преодоляване на старите страхове и ще рискува с нови инструменти и техники. Но когато Уран измисли нещо значително, ще трябва да се направят корекции, а Сатурн ще добие идеята как да използва новите неща в своя полза. Знае, че това ще спести време и ще увеличи придобивките в дългосрочен план. Уран е необходимо да се научи, че само с дисциплина и търпение може да получи задоволителна възвращаемост. 

Сатурн призовава да осигурим ресурсите, мястото за работа и да получим свободното времето, от което се нуждае Уран. Допълнителен тласък за промяна ще има по време на ретроградното движение на управителката на Телец в Близнаци, което ще бъде причина, за преразглеждане и преоценка на взаимоотношенията. Като цяло можем да очакваме промени в основните ни ценности и начина, по който те се проявяват във взаимоотношенията.

Венера участва в бисекстил с Нептун и стелиума Марс, Юпитер и Плутон. Влиянието засилва въображението и вдъхновението. Дните до края на месеца са благоприятни за творческа работа. Сенчестата страна на транзита е свързана с възможността да се потопим в мечтите си до степен, която би могла да ни отведе далеч от реалността. Добре трябва да преценяваме финансовите решения, възможностите, предложенията и обкръжението ни. Проверката с логика и факти е задължителна. 

От една страна, стелиумът в Козирог може да ни накара да предприемем необмислени действия, а от друга страна да съобразим кога да настояваме и кога да подходим с повече търпение. Амбицията, мотивацията, целеустремеността и решителните действия трябва да са подчинени на здравия разум и със сигурност ще се тестват нашите граници и страхове.

Юпитер образува квинтил с Хирон, който ще се случи отново през юни и ноември. Помага да отворим ума си, улеснява аргументирането на нашата гледна точка и склонността ни да се учим и да се развиваме чрез опита си, да споделяме това, което сме научили от минали грешки, да се вслушаме в мъдростта на по-опитните.

Пребиваването на Сатурн във Водолея включва знаменателното му съединение с Юпитер на 20 декември 2020 г. в 0° на знака.