Съветник поиска трамвайна линия в Пловдив

Кметът: Трябва да гладуваме 10 години, за да я построим

Новини
17:20 - 18 Април 2022
2046
Съветник поиска трамвайна линия в Пловдив

Слави Георгиев, пловдивски независим съветник, поиска 100 000 лева за проучване с цел изграждане на трамвайна линия.

„Трябва да гладуваме 10 години, за да я построим“, контрира пред медиите кметът Здравко Димитров и допълни: „Може и кораб да докарат“.

С 37 гласа Общинският съвет гласува по-рано днес бюджета на Пловдив в размер на 526 млн. лева. Против се обявиха 11 съветници от групите на Демократична България и БСП.

Съветниците от ГЕРБ, Кауза Пловдив, Съюз за Пловдив, ЗС „Александър Стамболийски“, ВМРО и НФСБ монолитно застанаха зад проекта, подготвен от финансистите на общината начело със зам.-кмета Величко Родопски. От групата на ГЕРБ този път нямаше контрапредложения, както миналата година, а шефът ѝ Йордан Илиев обясни, че разпределението  на средствата е уточнено преди сесията.

По повод на критиките на опозицията, че бюджетът не предвижда реформи, няма достатъчно средства за зелената система, ниглижира крайните квартали и е съставен без стратегия, градоначалникът коментира: „Не чух никой да говори за това, че има война, ковид криза, три избора в една година, невероятна инфлация и ръст на цените. Въпреки това ние ще се справим“.