Scarface, който прие Исляма: Белезите ме направиха по-силен

Играх срещу болката, но трябваше да спра, призна бившият френски национал Рибери, който беше обвинен, че е спал с непълнолетна

Изповеди
21:37 - 25 Октомври 2022
6890
Scarface, който прие Исляма: Белезите ме направиха по-силен

Франк Рибери не можа да сдържи сълзите си. Докато махаше за сбогом на богатата си на трофеи футболна кариера. И на публиката. 39-годишният футболист, известен с прякора си "Scarface“, се присъедини към новите момчета на Серия А Салернитана от Фиорентина миналата година и се надяваше да играе до 40-та си годишнина след незабравими периоди с Галатасарай, Олимпик Марсилия и Байерн Мюнхен.

Всъщност, той заяви, че "все още се чувства добре" преди новата кампания. Но бившият френски национал получи проблем с коляното в средата на август и след като проблемите продължиха, Рибери реши да прекрати договора си със Салернитана.

След това той потвърди оттеглянето си в социалните мрежи.

"Топката спира. Чувствата в мен не го правят, заяви французинът. - Благодаря на всички за това страхотно приключение".

Ден по-късно и Рибери се сбогува с феновете на Салернитана след победата им с 1:0 срещу Специя, където избухна в сълзи, докато привържениците скандираха името му от трибуните.

"Знаех, че това ще бъде специален ден за мен и беше прекрасно, че успях да благодаря на всички - от отбора до президента, треньора и феновете", каза Рибери след последния съдийски сигнал.

Сега Рибери ще се присъедини към екипа на мениджъра Давиде Никола на стадион "Аречи".

"Останах в Салерно, защото съм много щастлив тук и се разбирам добре с всички, добави той. - Беше ми трудно, когато разбрах, че ще трябва да спра да играя, но клубът веднага ми направи това предложение, за да мога да остана близо до терена."

От известно време Рибери страда от чести проблеми с хрущялите и нарастващи болки в коленете.

Сега той ще следва различен път във футбола, но бившият нападател от Булон сюр Мер със сигурност може да погледне назад към кариерата си с гордост.

Най-плодотворният период на Рибери, разбира се, дойде по време на невероятния му престой в гиганта от Бундеслигата Байерн Мюнхен, където той вдигна девет титли от Бундеслигата, шест купи на страната, както и трофея от Шампионската лига през 2013 г.

Момчето с белега, който не пожела да прикрие в нито един миг в живота си, разказа за проблемите си с контузиите преди да излезе на терена за последен път в събота.

"През последната седмица мислех малко повече за този момент, но истината е, че не идвам за него подготвен", каза той.

"Преди три месеца все още се чувствах добре. Имах страхотен предсезонен тренировъчен лагер, след което се появи първата болка в коляното след един мач през юли.

"На първия двубой от лигата срещу Рома играх срещу болката. Не съм крехък човек, но през следващите три дни не можех да се движа. Лекарите казаха, че е много сериозно. Опитах се да се възстановя. Не можех да повярвам, че съм принуден да се оттегля. Бих искал да избера кога да се пенсионирам. Вместо това футболът ми приключи. Завършването с приключинеото на терена ще бъде специален и много труден момент", сподели преди последния си мач Франк Рибери.

Франк Хенри Пиер Рибери, е роден на 7 април 1983 г. в Булон сюр Мер, Франция.

Роден е на майка си Мари-Пиер Рибери - икономка, и баща му Франсоа Рибери - строителен работник.

Бащата на Франк Рибери някога е бил строителен работник. Той подаде оставка, след като синът му Франк му каза никога повече да не работи - всичко благодарение на големите му пари от футбола. Точно преди да започне да играе футбол за Брест, Франк работи с баща си в строителството, което е още едно от житейския опит на Рибери.

Детската история на Франк Рибери е съсредоточена около една дума. Това е „Болка“. Понася хронична и повтаряща се болка, докато расте.

История на белега на Франк Рибери

Когато е на две години, Рибери, заедно с членовете на семейството си, се замесва в тежка автомобилна катастрофа. Това се случи при сблъсък на автомобила им с идващ камион, което доведе до тежки наранявания по лицето.

"Проблемът беше, че седях отзад и излетях през предното стъкло на колата при удар. В определен начин злополуката ми помогна. Като дете тя ме мотивира. Бог ми даде тази разлика. Белезите са част от мен и хората просто ще трябва да ме вземат такава, каквато съм", разказва Рибери, на който след инцидента на дясното му лице са направени над сто шева. Направените му шевове оставиха два дълги белега, които минаваха по дясната страна на лицето му. Друг също кръстосва веждите.

Това е довело до получаването на прякора "Scarface" (Белязания) от някои негови колеги. Франк приема това име, защото говори много за болезненото му минало.

Но колкото и смел да беше Рибери, той не позволи на болката си да го засегне, особено в стремежа да преследва мечтите си. Каквото и да не го уби при онзи инцидент, със сигурност го направи по-силен.

Тези белези белязаха характера на Франк, докато той порасна, тъй като той беше обект на подигравки и подигравки от връстници по време на детствата си.

Именно жестокостта на другите деца изкова борбеният му дух, както той го обясни през 2012 г.

"Гордея се с белега си, той ми даде сила и подправи характера ми. Трябва да сте психически силни, за да устоите на подигравките на другите деца и погледите на възрастните".

Дори бившият му мениджър - Пеп Гуардиола, наскоро изрази мнението си за отношението на Франк към играта и неговите съотборници: "Никога не съм виждал играч на това ниво с такъв характер, как се бори за своя отбор. Това е чест за мен да бъда негов треньор".

Любов с Уахиба

Старата поговорка, че "грозните мъже винаги привличат най-красивите жени", със сигурност не е нещо ново за Франк Рибери.

Въпреки че много горещи дами желаеха да го имат, Франк реши да се ожени за по-малко привлекателна жена.

Предишни изследвания установиха, че привлекателните жени са по-склонни да бъдат неверни, особено ако партньорът им е грозен или има деформация на лицето, както в случая с Рибери.

Съпругата на Рибери - Уахиба, е френски гражданин от алжирски произход. Носят се слухове, че тя има тесни семейни връзки Карим Бензема.

Щастливата двойка има две дъщери, които носят имената Хизия и Шахинез. Те също имат двама сина на име Сейф ел Ислам и Мохамед.

Франк Рибери прие исляма, след като се ожени. Той прие мюсюлманското име Билал Юсуф Мохамед. Франк е забелязван редовно, практикувайки вярата си и на терена.

Зъбите на Франк Рибери

Французинът страда от по-малко от желаната усмивка, а не заради наследството на татко си. Той никога не се е обръщал за помощ към зъболекар, вместо това смята деформираните си зъби и белега за продукт от миналия си живот.

Едно нещо, което хората не разбират, е защо Рибери с толкова много пари се отказва от основното здравословно състояние на зъбите. Да, тялото му е върхът на човешката форма, но зъбите му... има много какво да се желае от тях. Бразилската футболна звезда Роналдиньо страда от подобен стоматологичен проблем. По-късно той претърпя голямо преустройство през 2013 г.

18 април 2010 г. - новината беше съобщена за първи път от френската телевизия M6, че четирима членове на френския национален отбор са разследвани за ролята им на клиенти на кръг, възползващ се от услугите на непълнолетни момичета, които работят в нощен клуб в Париж.

По-късно в този ден играчите бяха разкрити - Рибери и Карим Бензема. Съобщава се, че и двамата са спали с непълнолетно момиче. Те твърдяха, че не са знаели, че тя е непълнолетна по времето, когато и двамата са спали с нея. Захия Дехар беше на 16 години, когато и двамата са платили огромни пари, за да бъдат с нея.

Живот, белязан от много белези. Това е Франк Рибери.