Сценарият за филма за Гунди - 144 страници

Приключиха снимките на лентата за синята легенда

Спорт
13:43 - 31 Юли 2023
1767
Сценарият за филма за Гунди - 144 страници

Приключиха снимките на филма „Гунди – легенда за любовта“ за живота на големия български футболист Георги Аспарухов.

По думите на хората от продукцията за пресъздаването на епохата актьорите и масовката са сменили близо 3000 костюма, създадени специално за целта, включително екипите на футболните отбори от онова време. Декорите и самите локации са били внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на снимките, така че да пасват съвършено на историята.

Близо 200 сцени и над 1000 гледни точки (сетъпи на камерите), заснети със специални анаморфни обективи, ще оживеят на големия екран и ще разкажат романтичната история на Гунди (Павел Иванов) и неговата съпруга Величка Маркова-Лита (Александра Свиленова).

„Най-вълнуващият етап от създаването на филма приключи. Всички сме много въодушевени, вдъхновени и малко тъжни, че свърши. Целият снимачен екип и актьорски състав дадоха всичко от себе си. Всеки един от нас беше омагьосан от историята, която разказваме във филма. Тази магия сякаш ни носеше на ръце и ни даваше сили да преодолеем предизвикателните условия в разгара на лятото и натрупаната умора. Сега предстои много отговорен етап от продукцията и нямам търпение да започна работа по монтажа”, казва режисьорът Димитър Димитров.

За да върне лентата назад и да се усети духа на 60-те и 70-те години максимално точно и въздействащо, филмът е заснет със специални анаморфни обективи Hawk V Lite Vintage 74. Тази серия пресъздава „несъвършенствата“ на обективите, използвани през 70-те години в киноиндустрията. За разлика от съвременната техника, която има за цел да покаже кристално чист образ, тези обективи, с помощта на модерна технология, претворяват пластиката на картината от онова време, придавайки усещане за маслено платно.

Подобни обективи са използвани при заснемането на много холивудски продукции, една от които „Бохемска рапсодия“ – филмът, проследяващ живота на Фреди Меркюри.