Сделката за Везенков между Олимпиакос и Кингс изглежда неизбежна

Определиха българина за най-полезен в Евролигата

Топ
17:46 - 16 Май 2023
5042
Сделката за Везенков между Олимпиакос и Кингс изглежда неизбежна

Известният американски журналист Марк Стейн, който има 1,4 милиона последователи в Туитър и е работил за ESPN и New York Times, в последната си статия споменава и българската баскетболна звезда Александър Везенков, като акцентира около ситуацията му със Сакраменто.

Така според него и източниците му, сделката на най-добрия реализатор в Евролигата със Сакраменто Кингс изглежда неизбежна. Това не е изненадващо, още повече, че отборът, който придоби правата на Везенков през лятото на 2022 г. чрез размяна, на практика показа интереса си към играча с множество гостувания в Гърция през този сезон.

Треньорът на Кралете Майк Браун лично дойде в залата в Пирея на мач №5 между Олимпиакос и Фенербахче от четвъртфиналните плейофи в Евролигата и не спря да изказва възхищението си от българския национал пред медиите в спортното съоражение.

Журналистите от престижното баскетболно издание Юрохупс (eurohoops.net) определиха баскетболиста на Олимпиакос Александър Везенков за "Най-полезен играч" за сезон 2022/23 в Евролигата.

Жури от 24-ма журналисти от Гърция, Турция, Испания, Великобритания и Русия определя българина за най-добрия баскетболист в Европа, като Везенков получава 23 гласа. Единственият вот, който не е за за българина, отива за плеймейкъра на Монако Майк Джеймс.

28-годишният Везенков завърши сезона в Евролигата като лидер по точки със 17,2 средно на мач, втори по борби с 6,8 средно на мач и първи по коефициент на полезно действие с 21,2.

Този уикенд в Каунас, Литва предстои да се проведе Финалната четворка в Евролигата, като преди нейното начало ще бъде обявен и носителят на наградата за "Най-полезен играч". Всички индикации сочат, че това ще бъде Везенков.

В полуфиналите на турнира в петък Олимпиакос, който завърши редовния сезон на първо място, ще играе с френския Монако, докато другият полуфинал противопоставя испанските грандове Барселона и Реал (Мадрид).