СДС- Бургас пита Румен Христов защо се извинява за приватизацията

Синият лидер вменявал вина на правителството на СДС

Новини
15:54 - 27 Февруари 2020
2016
СДС- Бургас пита Румен Христов защо се извинява за приватизацията

СДС-Бургас призова с декларация лидерът на партията Румен Христов да спре да се извинява за приватизацията по времето на Иван Костов. Сините в морския град са недоволни, че по този начин лидерът на най-старата демократична партия косвено вменява вина на правителството на ОДС.

"Изказваме своето несъгласие с изявлението на Румен Христов, с което се извинява на обществото за направената приватизация, като с това косвено вменява вина на правителството на ОДС. Съгласни сме, че са правени грешки. Но също така според водещи икономисти и експерти, както и след анализа на икономическите данни от приватизационния процес както в България, така и във всички останали страни от Централна и Източна Европа, всяка приватизация се е оказала по-добра от никаква приватизация", се казва в декларацията.

Според сините в Бургас вместо да се извинява, Христов трябвало да се бори за запазване на наследството на СДС и "спечелване на историческата битка с БСП, която в онези години докара страната до пълен крах".

Правителството на ОДС, с подкрепата на президента Петър Стоянов, е направило всичко възможно да изведе страната от най-тежката икономическа криза в последните 30 години.

"Намираме за странно и приветствието от председателя на СДС да се разследва онова, което всъщност е положило основите на пазарната икономика и е отворило пътя на България към Европейския съюз.Гордеем се с историята на СДС и с постигнатите геополитически цели за България, НАТО, ЕС и приобщаването ни към свободния свят", пише още в декларацията от Бургас.