СДС и ГЕРБ заедно и на местните избори?

Съюзът с управляващите за евровота бе успешен, водим преговори за есента, отчете синият лидер Румен Христов

Актуални новини
12:42 - 03 Юни 2019
1972
СДС и ГЕРБ заедно и на местните избори?

СДС най-вероятно ще се яви заедно с ГЕРБ на повечето места на местните избори през есента, заяви лидерът на партията Румен Христов днес на брифинг в синята централа. Причината за решението на най-старата дясна партия е успешният съюз на организацията с ГЕРБ за евроизборите. Коалицията с управляващите осигури един евродепутат на СДС -  Александър Йорданов, който бе шести в евролистата на ГЕРБ.

Председателят на сините все пак уточни, че още няма официално решение по темата, но се водят разговори. „Очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива. Най-вероятно да се развива. Ние имаме едно решение, което дава свобода на нашите местни структури да решават по какъв начин ще се явят наесен за местните избори, като забраната е към БСП и ДПС. На повечето места най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ. Това го искат нашите структури и структурите на ГЕРБ. Местната власт е изключително важна.", уточни детайлите председателят.

Христов бе категоричен, че в политиката трябва да се взимат рационални решения, визирайки отказа на „Демократична България” да се коалира със СДС за евровота.

Бившият главен преговарящ за ЕС Владимир Кисьов пък бе категоричен, че СДС е успял да активизира не само представителите на твърдото си ядро, но и сериозна част от периферията, която до този момент е била апатична и не е имала желание да гласува.

Снимки Агнес Методиева