СДС към "Демократична България": Ще се видим в "Панорама", въпреки "доноса"

Новини
15:50 - 03 Октомври 2019
3077
СДС към "Демократична България": Ще се видим в "Панорама", въпреки "доноса"

Въпреки жалбата на „Демократична България” до ЦИК, която пресече участието на СДС в „Панорама”, този петък син политик все пак ще влезе в студиото, научи Lupa.bg. Седесарят ще се появи от името на друга партия - НФСБ на Валери Симеонов. Въпросният участник е Стефан Иванов обаче е бивш топ политик от редиците на „Раковски” 134 и бе дългогодишен председател на най-силната организация на партията - софийската.

Сега Иванов се бори за кмет в листата на НФСБ на Валери Симеонов. Сините обаче саркастично подметнаха, че колкото и разни политици да бягат от СДС, всички пътища водят натам. „Макар и под вънкашност чужда, пак наш кадър ще участва в националния ефир”, подметнаха от „Раковски”134.

Конфликтът между СДС и „Демократична България” тръгна след сигнал на тъмносините до ЦИК, в който десните искат сн политик да не бъде допускан в студиото, тъй като нямали евродепутат, каквото е изискването за участие в предизборните студия. Заради „доноса”, както го нарекоха от „Раковски” 134, официално син представител няма да бъде допуснат.

За участие в „Панорама” сините щяха да изпратят кандидата си за кмет на Русе Елеонора Николова.   

Седесарите обаче са категорични, че техен евродепутат е Александър Йорданов, избран от листата на коалиция ГЕРБ- СДС, който в Европарламента се води представител на СДС-ЕНП.

"Благодарение на този ваш сигнал, представител на СДС няма да може да участва в "Панорама", където беше поканен в петък, 4 октомври, заедно с участниците от "Демократична" България, АТАКА и НФСБ... Намирате повод да отстраните СДС под благовидния предлог, че Споразумението трябва да се спазва стриктно. Вероятно ще се чувствате по-комфортно само в компанията на Волен Сидеров и представителя на НФСБ", обърнаха се в сряда от СДС към "Демократична България".

Засега е ясно, че в „Панорама” в петък ще влязат кандидатът за кмет на София на ДБ Борислав Игнатов, Стефан Иванов като представител на НФСБ. Сред участниците трябваше да е и Волен Сидеров. Той обаче едва ли ще бъде допуснат в студиото след скандала в „Референдум” и заявлението на шефа на БНТ Емил Кошлуков, че повече няма да допусне негови участия в обществената медия по време на предизборната кампания.