СДС приветства плана да кандидатстваме за еврозоната през април

Това събитие ще ни донесе само ползи, не се поддавайте на неверни внушения, насърчават сините

Новини
16:33 - 10 Април 2020
1269
СДС приветства плана да кандидатстваме за еврозоната през април

СДС приветства изявлението на министър-председателя Бойко Борисов, че България ще кандидатства до края на април за чакалнята на еврозоната. Сините нарекоха решението на премиера "визионерско и изключително важно за България".

Ние нееднократно изразихме притеснението си, че, ако не го направим сега, вероятно ще загубим възможността за това в близко бъдеще.

"Отново подчертаваме, че идеята за абсолютен консенсус по темата в нашето общество е невъзможна, защото прокремълското лоби никога няма да я подкрепи", подчертаха от "Раковски" 134 в позиция. 

Влизането на България в еврозоната ще бъдe събитие, съизмеримо с приемането ни в НАТО и ЕС. Лидерът, който го постигне, ще напише нова страница от пътя ни към проспериращите европейски държави. Още веднъж изразяваме силната си подкрепа за кандидатстването за чакалнята на еврозоната и се надяваме на възможно най-бързото ни приемане в този престижен клуб.

В последния месец, когато Европа преживява едни от най-трудните си дни, България, макар и най-бедна в ЕС, показа, че се справя много по-успешно и мъдро от други държави и е достойна да изкачи още едно важно стъпало към пълноправната си евроинтеграция, пишат сините. 

И са категорични, че еврозоната ще ни донесе само ползи.

Нека българските граждани не се поддават на неверни внушения и да бъдат уверени, че това е правилната стъпка за бъдещето на страната ни, уверяват от най-старата дясна партия.