Себ Льоб с пета поредна победа

Спорт
14:06 - 13 Януари 2023
2092
Себ Льоб с пета поредна победа

Французинът Себастиан Льоб спечели пета поредна победа в Рали Дакар и се изкачи на второ място в генералното класиране при автомобилите, но легендата на WRC продължава да бъде далеч от лидера Насер Ал-Атия (Катар).

Льоб завърши 185-километровата отсечка с време 1:56:21 часа и 3:19 минути пред Матияс Екстрьом (Швеция). Французинът взе преднина още на първия чекпойнт и я увеличи значително в последните 29 км.

Ал-Атия, който първоначално караше тъкмо зад Льоб с минута и половина пасив, бе изпреварен в края от Екстрьом и завърши с 12 секунди зад шведа. Катарецът обаче води с 1:27:10 часа пред Льоб и е все по-близо до петата си победа в Рали Дакар.

Тоби Прайс (Австралия) взе първото място при мотоциклетите от Скайлър Хоус (САЩ, Husqvarna) и води с 28 секунди. Прайс завърши етапа трети зад първенеца Хосе Игнасио Флоримо (Чили) и Даниел Сандърс (Австралия), а Хоус бе едва шести днес.

"Стратегиите вече нямат значение. Важното е да остана на две гуми и да завърша жив и здрав. Надявам се на добро време и утре, но няма да натискам газта максимално, защото рисковете са големи", заяви Прайс.