Седмата в света отпадна от Аустрелиън Оупън

Свитолина и Гоф записаха лесни победи в Мелбърн

Спорт
11:33 - 15 Януари 2024
2148
Седмата в света отпадна от Аустрелиън Оупън

Украинката Даяна Ястремска поднесе първата голяма изненада при жените на Australian Open. Украинката елиминира седмата в световната ранглиста Маркета Вондрушова, при това повече от убедително - 6:1, 6:2.

Ястремска е бивша номер 21 в света, но тази година трябваше да мине през квалификациите в Мелбърн. Тя имаше нужда от по-малко от час, за да срази действащата шампионка от “Уимбълдън” Вондрушова. Чехкинята направи само 5 уинъра и допусна 7 двойни грешки. Тя беше пробита общо 5 пъти и напусна надпреварата.

Напред продължава и друга украинка - Елина Свитолина. 19-ата поставена в основната схема отстрани тийнейджърката Тайла Престън с 6:2, 6:2, а в следващия кръг ще се изправи срещу първата ракета на България Виктория Томова.

Свитолина изоставаше с 1:2 в началото, след което не загуби друг гейм в откриващия сет. Втората част се разви по сходен начин и украинската тенисистка безпроблемно затвори мача без да трябва да спасява нито една точка за пробив.

Коко Гоф също беше убедителна на старта. Американката се справи с Анна Каролина Шмидлова от Словакия - 6:3, 6:0, а във втория кръг ще премери сили със сънародничката си Каролин Доулхайд.

Четвъртата в схемата Гоф беше много ефективна на ретур, а освен това позволи на Шмидлова да направи само два уинъра.

За втория кръг се класираха още Линда Носкова, Сторм Хънтър, Варвара Грачева, Надя Подорска и Кая Юван.