Седмицата: Ваксинираните гласуват, чипираните спряха секса

Взе да се съзира, че имунизацията може да измести страха от ковида в урните на 4 април

Топ
15:06 - 26 Февруари 2021
7031
Седмицата: Ваксинираните гласуват, чипираните спряха секса

Бил Гейтс ни забрави напоследък! Спря да ни чипира! Ама не понеже някак си България не му е толкова важна, както смятат най-върлите пазители на тялото си от посегателствата на Уилям Хенри Гейтс III, както е записан врагът им в кръщелното си. Отказа се същият, за да не харчи залудо пари – все пак вече не е най-богатият №1 на света. Що да си харчи чиповете, като предостатъчно българите си се чипират сами, на отколешния ни принцип „направи си сам… беля“, не търсят за нищо специалисти.

Залязва сезонът на епизода „Чипираните атакуват“. В момента така вече са се начипирали, че си останаха вкъщи поради бесен махмурлук. Лидерът им Мангъров пък вече няма време да им лъска чиповете – лъска си го сам „бъдещето“ на политик, белким му стане. Като при самотен секс, макар че под ръка му е Румен Петков – партийното гуру на Ман(гуру).

Всъщност, по къщята и чипираните биха могли да го правят това със секса, че им се срина демографията. Само дето, на пук и на Бил, и на Уилям, и на Хенри – на тоя Гейтс, продължават да се онождат със собствените си безплодно тъпи чипове. Толкова тъпи, че и самия секс си го изтриха. След като видимо начипирани отправиха като въпрос към противопандемичния щаб дали ваксинираните могат да правят секс. Лично главният епидемиолог на държавата ги успокои, че могат, дори и ако участниците в такъв акт са имунизирани с различни ваксини. Щото „имунната система действа независимо от тези активности“. Е, не уточни, че ако преди ваксинацията не си можел да правиш секс, ще започнеш да можеш. И атаката на чипираните съвсем се спихна.

Малко преди сексуалната „революция“ на авточипираните антиваксъри обаче тръгна изненадващо нова атака – анти антиваксърска под формата на две части - „Нова надежда“ и „Силата се пробужда“, в един епизод „Ваксинираните гласуват“. Не че само имунизирани ще могат да дават вот в парламентарните избори на 4 април – не! Но точно в предизборното коронавирусно време, когато е особено голям делът на обявяващите, че няма да гласуват или се колебаят дали да го направят, взехме че отлепихме от дъното на ваксинацията. Даже на опашки се наредихме за имунизация. Дори вече не искаме пълна гаранция, че като се боцнем и край с ковида, като не само моловете, но и баровете ще отворят! Взе да ни е достатъчно, че се забавя разпространението и разболяването минава по-леко.

Това гласуване на ваксинираните пък някак си съвпадна с последни, засега, данни от социологията за другото гласуване – парламентарното. Взе да се вижда по-ясно, че на 4 април със сигурност ковидът ще е в урните. БСП, например, взе да изостава повечко от ГЕРБ, не само защото самата Столетница е с тежка вътрешнопартийна инфекция. Според тълкувания на социолози „Въпреки високото неодобрение на управлението, към настоящия момент ГЕРБ успяват да мобилизират доста сериозна подкрепа. Докато БСП за пореден месец не успява да се позиционира като достатъчно смислена алтернатива на управлението“.

Което пък се дължало най-вече, че оценката за справянето на правителството с епидемията се базира върху успеха на ваксинационната кампания. Като вече по-голяма част от гласоподавателите не се чудят дали да се ваксинират, а чакат кога ще дойдат забатачилите се извънгранично ваксини.

И това ще се прелее и политически точно в урните. Баш ваксинирането може да реши уравнението с голямата неизвестна – активността в изборния ден по-малка ли ще е заради заразата. Щото във всички държави, провеждали избори миналата и в началото на тази година, тя е по-ниска от традиционната заради пандемията. А в България тези, които са силно притеснени да не се заразят докато гласуват са цели 20%.

Но пък след като точно ваксинирането взе че изненадващо вдигна рейтинга на действащата власт да отлепи с около 5 на сто пред останалите, то защо тъкмо България да не покаже покачване на активността в коронавирусното време. Имунизацията да е атакуващата страха.