Седмицата: Юруш! Вкарват ти първа игла, докато гласуваш

Второто боцкане ще пристигне като от умрял писмо

Ексклузивно
15:07 - 03 Април 2021
7629
Седмицата: Юруш! Вкарват ти първа игла, докато гласуваш

Не само сме ги поръчали, заявили, уредили всякаквите ваксини за масова имунизация в коронавирусното време. Тук са, пристигнали са всички накуп, ще има даже и за тези, които се юрнаха и те да се „уредят“ понеже се извиха опашки. Тук са, но от онези с изборно активно вещество. Така де, българският щам на заразата се оказа омешан с гласоподавателски бацил. Затова голямото масово ваксиниране у нас ще е на парламентарно изборния 4 април. Вкарват ти първа игла, докато гласуваш – без значение с химикалка или машинно.

А кога ще е втората игла? Картончета с дата за получаване на втора доза СИК-овете няма да раздават. Всеки полуваксиниран избирател да си дебне сам вечерта в неделя след изборите какъв картон ще му покажат вече следизборните политпартийци.

В момента политическите ваксинатори са съсредоточили сили в първата доза. Едни броят колко ще гласуват, други – колко няма да дадат вот. Според собствената им уреждаща ги аритметика за вкарване в парламента. А от нощта на 4-ти срещу 5 април ще започне „висшата математика“ за втората доза – вкарване в изпълнителната власт.

Но да не таят надежда първично убодените да се доваксинират – втората игла ще е като от умрял писмо. По елементарната причина, че се очертава голямата част от новото депутатско попълнение да са мъртво родени. Ей така, да си седят по депутатските банки политически сили във вид на политически трупове. На заплата и посмъртно, разбира се, и с депутатски екстри – кво им дреме вече за очакванията на избирателя да бъде доваксиниран.

Победителите от 4 април ще са полуживи, но достатъчно вкиснати в прекалено тесния си ковчег. Първи, първи – засега ГЕРБ, ама и в най-големите им предсмъртни социологически писмена не се очертава да имат повече от 80 и няколко депутата. При необходими 121, та да се циментират със самостоятелна гробница в изпълнителната власт.

Вторите – най-вероятно БСП, дишащи вече не така от близо във врата на първите, но все пак доста по-напред от следващите, се очертават и най-голям труп. Хем ще са най-едрата опозиция и втори при раздаването на мандати, хем никой не иска, поне предизборно не признава, да се коалира с тях. Първите и вторите пък ще се самоубият ритуално, ако решат да се съешат.

Следват следващите по-малки трупове. Макар че, един от тях – ДПС, без значение трета или четвърта сила е, многоизборно са доказали, че са вечно живи и най-мърдащи и управленски, и опозиционно точно там в средата.

Новият „трети“ – катафалката „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, колкото и да е в парламента, повече ще си е все така в телевизионната кабеларка. А ако някой го пожелае за управленски коалиционен партньор, то ще е за да припява на гробищата. Като пак ще си е „трета сила“, щото за бъдещата власт двама няма да са достатъчни.

Останалите – пети, шести под социологическата форма на уж дясната мешавица „Демократична България“ и „Изправи се. Мутри вън“ на Мая Манолова и други отровни, всъщност ще живнат най-много поради ниската им цел – само да са в парламента. На практика ще са живите мъртви – бродещи умрели с единствената цел да захапят някого, най-вероятно по площадите. Условно и седми се очертава – ВМРО, но засега единственото живо в тях е как да прескочат в парламента, след като изпаднаха в мозъчна смърт на разединени патриоти.

Всъщност от умрелите писмо може и да пристигне. Но ще е за собствена ваксинация на изпращачите му. Да се имунизират с оправдания и нападки как вотът на 4 април е непредставителен, контролиран, купен, изкривен, опорочен и т.н. достатъчно познати ни послесмъртни писма.

След което, докато се връткат на въртележката по излъчване все пак на следваща управленска власт, ще настане голямото копаене на гробове другиму – всеки на останалите политически смъртници. Уж имунизацията ще започне наново.

Едните ще ни вкарват старата инжекция, че само тяхната изпитана в последните години на управление ваксина става. Другите ще бодат с ръждясалата си игла пак за предсрочни избори – например заедно с президентските наесен. А недоваксинираните избиратели ще чакат от умрелия писмото във вид на зелен имунизационен паспорт. Със завит зелен хайвер вътре, разбира се.