Сефте: Астън Вила с първа победа за 2021-ва

Спорт
12:03 - 25 Януари 2021
933
Сефте: Астън Вила с първа победа за 2021-ва

Астън Вила победи Нюкасъл с 2:0 в отложен мач от 11-ия кръг на Висшата лига. По този начин бирмингамци записаха първа победа за 2021 година и продължиха негативната серия на „свраките“.

Вила се изкачи на осмата позиция с актив от 29 точки, докато Нюкасъл е 16-и с 19.

Домакините стартираха по великолепен начин, след като откриха резултата още в 13-ата минута на двубоя. Оли Уоткинс се възползва от грешка при изчистването на топката от страна на Фабиан Шер след центриране на Мат Таргет и отблизо с глава даде аванс на тима си.

В 17-ата минута Бертран Траоре центрира в наказателното поле, където Рос Баркли стреля с глава, но покрай левия страничен стълб.

В 33-ата минута Оли Уоткинс реализира второ попадение в мрежата на Карл Дарлоу, но то бе отменено заради засада.

Все пак второ попадение за Астън Вила падна преди почивката. В 42-ата минута Бертран Траоре намери свободно пространство в наказателното поле и с прецизен удар с помощта на напречната греда реализира в мрежата на гостите.

В началото на второто полувреме Дългаш Луис можеше да направи резултата класически, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Нюкасъл опита да притисне „виланите“, но Емилиано Мартинес не бе притеснен.

В 74-ата минута след добра контраатака Джак Грийлиш бе изведен в наказателното поле, но последвалият му изстрел срещна тялото на защитник в черно и излезе в ъглов удар.

Дълбоко в добавеното време Махмуд Трезеге имаше отлична възможност да реализира трети гол, но Карл Дарлоу направи великолепно спасяване.