Сефте: Десет големи звезди за първи път ще играят на европейско първенство

Списъкът оглавява десният бек на Реал Мадрид и Испания - Дани Карвахал

Спорт
22:30 - 11 Юни 2024
4120
Сефте: Десет големи звезди за първи път ще играят на европейско първенство

Европейското първенство в Германия наближава, а то ще бъде по-специално за десет големи звезди на световния футбол, които за първи път ще вземат участие в шампионата на Стария континент.

Изненадващо или не, списъкът оглавява десният бек на Реал Мадрид и Испания Даниел Карвахал. Крайният бранител по една или друга причина не получи повиквателна нито за Евро 2016, нито за Евро 2021.

Трима са французите, които за първи път попаднаха в селекцията на „петлите“ за Европейско. Става въпрос за играчите на Реал Мадрид Орелиен Чуамени и Ферлан Менди, както и за Тео Ернандес от Милан.

Друг играч от „кралския“ клуб, който ще запише първите си минути на такъв турнир е украинският вратар Андрий Лунин. Колегата му от Атлетико Мадрид Ян Облак също, но причината е, че Словения нямаше класиране от 2000 година насам.

Голямата звезда на Ливърпул и Нидерландия Върджил ван Дайк също за първи път ще участва на турнира, тъй като през 2021 година бе контузен. Съотборникът му Доминик Собослай ще запише първи минути за Унгария на Европейско.

Две големи звезди от Серия А също ще изпитат за първи път чувството да представляват родината си в този турнир. Това са нападателят на Ювентус Душан Влахович от Сърбия и крилото на Наполи Хвича Кварацхелия, който повежда Грузия на дебютното за страната Европейско.