Секирата е наточена: 56 лева на ден струва плажът в "Албена" за семейство с 2 деца

Икономика
16:25 - 16 Юли 2019
14068
Секирата е наточена: 56 лева на ден струва плажът в "Албена" за семейство с 2 деца

Въпреки пиар опитите да компенсира заслужения всенароден негативизъм за неаргументирано високите сметки в курорта, на "Албена" безчинствата продължават. Все повече курортисти споделят негативните си впечатления от надутите цени в комплекса. Lupa.bg вече съобщи за драстични случаи, сред които изпъква минерална вода за 11 лева бутилката в непретенциозно ресторантче.
"Секирата за туристите е яко наточена", споделя пред Lupa.bg Мирослав В., който преди седмица е бил на море в комплекса с жена си и двете си деца.

Навсякъде в комплекса, оказва се, са наточили секирите за туристите. Започва се с входа за курорта. Въпреки, че е част от българската държава и използва прокарана от нея пътна инфраструктура, "Албена" най-нагло продължава да взима такса 5 лв. за влизане с автомобил, ако го оставите до "караулката" на километри от плажа и 20 лв., ако ще спрете, където си искате навътре.

На празния плаж чадъра се дава срещу 28 лева. Тъй като курортът е семеен - за друго и не става, родители и 2 деца трябва да платят общо 56 лв. на ден. Освен сянка, в сумата се включват и 2 шезлонга, но не и консумация. Която, както разрахме от публикуваните касови бележки е на цени над котировките в италианските курорти и пъти над гръцките.

Припомняме, че при последната промяна на собствеността, основен акционер в курорта "Албена" стана фармацевтчиният олигарх Огнян Донев, който неотдавна бе оправдан напълно от съда по старо обвинение за данъчни престъпления.