Секретарят по сигурността на президента: Очаквах отхвърлянето на ветото

Нямам усещане, че НСО ще бъде закрито, заяви Стефан Янев

Новини
17:48 - 01 Юли 2020
1769
Секретарят по сигурността на президента: Очаквах отхвърлянето на ветото

"За мен отхвърленото вето на президента бе напълно очаквано. Президентът винаги се е ръководил от принципи и в този случай не е направил никакво отстъпление от тях. Някои неща в закона за МВР бяха оценени позитивно от него, но в същото време с промените в закона се прави дублиране на функции и правомощия на МВР и НСО".

Това каза секретарят на президента Румен Радев по сигурността и отбраната Стефан Янев за ветото върху промените в закона за МВР в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Когато човекът, който подлежи на охрана, си избере кой да го охранява, ще се наруши координацията, ако щете и на международно ниво. Когато аналозите на охраняваните лица от чужбина дойдат, ще им кажем ли "изберете си кой да ви охранява", добави той.

"Не бих казал, че имам усещане, че НСО ще бъде закрито, въпреки че има такива настроения в общественото пространство. Но това създава нездрава атмосфера", каза още Янев.

"Пиша си с всякакви хора, имал съм комуникации и с бизнесмени. Няма да се изненадам, ако от моя телефон излязат разпечатки, но няма от какво да се срамувам", обясни той.