СЕКС СКАНДАЛИТЕ НЕ СА ОТ ВЧЕРА: Преди Киро и Лена имахме Филип Д. и Косьо Ми.

В политическите среди до днес се шушука, че между лидера на СДС и неговия съветник - известния журналист Константин Мишев, има нещо повече от идеологическа връзка

През ключалката
18:00 - 02 Август 2022
14397
СЕКС СКАНДАЛИТЕ НЕ СА ОТ ВЧЕРА: Преди Киро и Лена имахме Филип Д. и Косьо Ми.

Публичната проява на привързаност между бившия премиер Кирил Петков и шефката на кабинета му Лена Бориславова, които днес уж сплетоха нежно ръце на стълбището на Министерския съвет, предизвика малък обществен взрив. Съвсем не за първи път обаче правителствен водач от новата ни история е замесен в пикантен секс скандал. Lupa.bg припомня на читателите си най-интригуващата афера на прехода, при това - еднополова.

Вече изминаха 3 десетилетия от "Боянските ливади", предизвикали краха на кабинета на Филип Димитров. В политическите среди обаче до днес се шушука, че между лидера на СДС и неговия съветник - известния журналист Константин Мишев, има нещо повече от идеологическа връзка. Някои пък директно отдават краха на правителството на "сините" на близостта между двамата интелектуалци.

Сред най-видните привърженици на тезата, че в тогавашния кабинет е управлявал интимен дует, е лидерът на "Атака" Волен Сидеров - тогава главен редактор на вестник "Демокрация".

"Досега не е имало парламент без присъствието на хомосексуалисти, според изчисления около десет процента от депутатите във всеки парламент са гейове. Тенденцията да се сформират гей общности в парламента, изпълнителната власт, прокуратурата и съдебната система е опасна. Само вижте какво се случи с правителството на Филип Димитров", разказва националистът.

Макар малцина да си позволяват да застанат с името си зад твърдението, че между Димитров и Мишев има особени отношения, те са на практика официализирани от изданията на Петьо Блъсков. По негово нареждане името на премиерския съветник започва да се изписва като "Косьо Ми" - дебелашка алюзия към жаргона за орална любов "ми-ми".

Косьо Ми. с друга емблема на ранното СДС - Евгений Михайлов

Друг сериозен поддръжник на тезата за секс скандала е основателят на СДС в Пловдив, покойният демократ Христо Марков. Той остро ненавижда Мишев и директно го обвинява за изолирането на Филип Димитров от доскорошните му сподвижници, начело с д-р Константин Тренчев. Ето какво пише Марков в мемоарите си за съветника:

"Старите мечтания на Мишев от времето на неформалните движения, когато мащабите бяха много по-малки, днес бяха нереализуеми. Сега отговорностите засягаха цялата държава, те бяха на ниво Република България. А тя беше поставена в един изключително сложен и неблагоприятен политически, стопански и международен климат. Това явно не можеше да влезе в малките мисловни клетки на Мишев. Малкият журналист, малкият, вечно недоволен и с неудовлетворени амбиции репортер, който на всеки два месеца казваше на ръководството на радио Свободна Европа, че напуска, изведнъж си въобрази, че като застане зад Филип Димитров ще се превърне във върховен кормчия на нова България."

Филип Димитров стиска ръката на своя палач Желю Желев

В интерес на истината, за разлика от случая с Кирил Петков и Лена Бориславова, за интимна близост между Филип Димитров и Косьо Мишев няма нищо черно на бяло, освен твърдения на политически противници. А известният юрист и днешен конституционен съдия се радва на безметежен брак с половинката си Елена вече 34 години.