Секс веднъж седмично = щастлива двойка!

Дамите достигат своя сексуален връх на 26 години, докато при мъжете това се случва на 32 години

Новини
22:51 - 21 Март 2023
4487
Секс веднъж седмично = щастлива двойка!

Сексът е неделима част от ежедневието на всеки един човек. В последните години ценностите се измениха и все повече млади хора губят девствеността си все по-рано.

Група учени от Дъблин са решили да проверят кога човек може да получи най-голямо удоволствие от секса. В случая не говорим за оргазъм, а по-скоро на каква възраст сексът е най-приятен. Учените са категорични, че може да се изненадате, но резултатите сочат именно тези цифри. Те подчертават обаче, че възрастта е различна за мъжете и жените.

Дамите достигат своя сексуален връх на 26 години, докато при мъжете това се случва на 32 години.

За много хора изглежда обезкуражаващо, защото излиза, че според проучването вече са минали своя апогей на удоволствието.

"Сексът става все по-хубав и колкото повече го практикувате", категорична е пък сексоложка. Според нея той трябва да бъде забавление във всеки етап от живота на човек.

"Не трябва да спирате да го практикувате, само защото сте на 65 години", казва още тя.

Пукнатини в интимните отношенията се появяват, ако партньорите правят секс по-малко от веднъж седмично. Такива данни посочи американската секс терапевтка Бет Шева Маркъс въз основа на собствената й практика. Тя смята, че различните двойки могат да имат различни представи за минималното и нормално количество секс.

Средно за партньорите е достатъчно да правят любов веднъж седмично, за да се почувстват щастливи. Ако интимността се случва дори по-рядко, добротата напуска отношенията, появяват се раздразнение и дискомфорт.

Маркъс съветва двойките да не оставят ситуацията да се развива и съзнателно да планирате графика на сексуалната активност.

„Хората казват, че планираният секс не е секси, но знаете ли какво не е наистина секси? Не правите секс“, защитава идеята си тя. И предупреждава, че не трябва да очаквате твърде много от първите опити да върнете искрата във връзката.

Маркъс посъветва да се мисли за това не като за "планиран секс", а като за "вечер само за двама". Сексоложката отбеляза, че сексът не трябва да бъде страстен, можете да го възприемете като възможност да се отворите напълно към партньора си, за да бъдете уязвими и да постигнете максимална интимност с него.

В заключение Маркъс призова да се доверите на усещанията и да не се стремите да правите секс по-често, ако партньорите са щастливи без него. Преди това сексоложата Синди Дарнел даде три прости съвета за двойки, които имат проблеми в леглото. Според Дарнел партньорите трябва да казват истината за желанията си.