Секс видео свали от поста премиера на кипърските турци

Ерсан Санер твърди, че кадрите са редактирани и това е конспирация

Новини
20:37 - 20 Октомври 2021
4400
Секс видео свали от поста премиера на кипърските турци

Премиерът на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) Ерсан Санер, чиято Партия на националното единство се оттегли от правителството миналата седмица, е подал днес оставка, която влиза в сила незабавно, след като в интернет изтече компрометиращо секс видео с негово участие, съобщи "Сайпръс мейл".

В началото видеото се разпространяваше само в съобщения между потребители на социалните мрежи, но от днес следобед вече е достъпно на много места. На него предполагаемо се вижда Санер, който участва в онлайн секс с жена, за която се твърди, че е на двайсет и няколко години и прави стриптийз пред камерата.

В писмено изявление вече бившият премиер на кипърските турци говори за конспирация срещу него и заявява, че записът е резултат от редакция на видеото, направена с телефон, купен от гръцката страна в Кипър, като целият случай е замислен, за да го дискредитира. Санер каза, че е замесен и подземният свят.

Според публикации в турските кипърски медии е възможно записът да е разпространен от известния турски мафиотски бос Седат Пекер.