Секси телата на лято 2024

Тънката талия, секси оформените бедра, сочните устни и блестящите коси издават за добра плодовитост на жената

Нещо за четене
14:35 - 14 Август 2024
3782
Секси телата на лято 2024

Външността е първото, което всеки забелязва в другия. Важно е какво се вижда в началото, но и в края. Тънката талия, секси оформените бедра, сочните устни и блестящите коси издават за добра плодовитост на жената. След много изследвания по темата се оказва, че не гърдите в женското тяло са тази част, която най-много привлича мъжете, а повечето представители на силния пол гледат цялостния външен вид на жените и тялото им. В разгара на горещото лято в. „Уикенд” направи проучване за най-секси женски тела сред българските звезди. Представяме ви нашия импровизиран Топ 10.

№1 Камелия

Името на Камелия винаги се асоциира със сексапил. 53-годишната чипровка от години присъства в мъжките фантазии и трудно някой може да я измести от първото място. Дълги крака, добре оформено дупе, секси поглед, хубава усмивка, коса и закачливо поведение. Годините нямат значение, ако човек се чувства добре вътрешно. Това веднага се отразява и външно. Камелия е абсолютното доказателство за тези думи. Сексапилът при Камелия не е самоцел, той е нещо вродено, а певицата определено умее да го демонстрира.

Огън момичето на фолка открай време се слави като певицата с най-стегнатото тяло и въпреки че вече е на 53 години, тя по нищо не отстъпва на новобранците в жанра. Блондинката от години спортува, което си личи. И въпреки нощния живот, който води, тя успява да запази перфектни форми. Певицата винаги е успявала да изненада многобройните си фенове. Дали с визия, дали с песен и клип, Камелия е безспорно артист, който продължава да буди интерес.

Камелия от години е сред най-секси звездите

№2 Мария Игнатова 

Мария Игнатова умее да събира погледите не само на малкия екран, но и на плажа, където демонстрира перфектно тяло. Мария е от жените, на които Бог им е дал по много. Тя е генетично слаба и не й се налага да полага големи усилия за фигурата си, но все пак почти винаги е тренирала. Оказва се, че фината водеща не разчита само на хубав ген, но и на активен начин на живот. Тя тренира ежедневно и това си личи по стегнатите й форми, по които въздишат хиляди мъже. Водещата на „Един за друг” е на 44 години, но все още изглежда чудесно. Тялото си поддържа с йога, като не пропуска тренировки дори когато е на почивка. За лицето си се доверява на лекарите в популярна дерматологична клиника.

„Да, обичам спорта. Но за съжаление, няколко години бях преустановила тези занимания. Имам много работа и времето не стига. Преди съм тренирала художествена гимнастика, по-скоро по желание на майка ми. После сама започнах да ходя на лека атлетика, а след това минах на фитнес по-сериозно” – призна красавицата по време на снимките на „Един за друг”, когато бе по-заета, но след края на шоуто се върна към спорта.

Мария Игнатова умее да събира погледите не само на малкия екран, но и на плажа

№3 Неделя Щонова

Популярната водеща на предаването „Духът на здравето” д-р Неделя Щонова е на 54 години, но тялото й е като на 19-годишна гимнастичка. Красивата лекарка е сред българките, които знаят как да се грижат за здравето и красотата си така, че да не жертват едното за сметка на другото.

Д-р Неделя Щонова би могла да се похвали с перфектна визия и фигура, която със сигурност не се дължи единствено на ген, а на системни грижи. Най-важните от тях са правилното хранене и ежедневното движение – без химии, „вълшебни“ хапчета за отслабване, липосукции и прочее. Д-р Щонова спазва диети като всяка жена, но се стреми те да бъдат наистина здравословни и задължително без подлагане на глад, който е по-скоро вреден, отколкото полезен за тялото.

Затова и режимът й се превърна в хит сред дамите, стремящи се към отслабване, без йо-йо ефект. Този режим на хранене се следва в рамките на месец като след него се свалят до 7 килограма от излишното тегло. Добре е да не се прави повече от три пъти в годината, обясняват последователи на тази диета. За да започнем режима на д-р Неделя Щонова, необходимо е да сме запознати с основните му правила. А те са следните – пие се поне по 3 литра вода всеки ден, а може и повече. Водата е от особено значение за това и всяко друго отслабване, защото спомага за бързото изхвърляне на токсините и мазнините от тялото. Като хранене през този един месец се изхвърлят от трапезата всички „бели отрови“ – захар, сол, брашно, премахваме пърженото, панираното и тлъстото, а за газирано и алкохол забравяме напълно.

Неделя Щонова е на 54 години, но тялото й е като на 19-годишна гимнастичка

Сутрин е добре да закусваме със 100-200 грама кисело мляко с ниска масленост, в която сме сложили овесени ядки или някакви други ядки, но задължително сурови. Предварително е добре да ги накиснем във вода.

„Обиколката на талията е аргумент от втори порядък – не е тя най-важното нещо на света, тя е следствие от първото – от хармонията в лотоса на душата ти...”, споделя секси докторката.

№4 Славена Вътова

Мис България 2006 Славена Вътова ежедневно демонстрира на всички свои последователи в социалните мрежи, че дори и след 2 деца една дама може да изглежда зашеметяващо и да се чувства добре в кожата си. Хубавицата с всеки изминал ден пръска все повече сексапил. Тялото на Вътова е изваяно до краен предел, а мъжете не спират да си мечтаят само да се докоснат до брюнетката. 35-годишната Славена спокойно може да сложи в малкия си джоб редица по-млади и претендиращи за секссимволи звезди у нас.

Шуменката е желязна в режима и поддържането на формите си.

Сексапилната брюнетка от 6 години не яде мляко и млечни продукти. Менюто й се състои основно от овесени ядки с вода и плодове за закуска, а на обяд и вечеря яде месо и зеленчуци. „Не обичам да изпадам в крайности – не следя калории, не правя диети. Обичам просто да се храня разнообразно и да намирам полезни алтернативи от природата на храните, които не са чак толкова добри за нас. Например в моментите, в които ми се хапва нещо сладичко, обичам да си приготвям сурови бонбони, които подслаждам с кленов сироп или сироп от агаве. Когато ми се налага да използвам мазнини, използвам кокосово масло дори и за солени ястия, заменям ориза с карфиол (зърнени със зеленчуци) и др.” – признава миската.

№5 Яна Маринова

Преди да стане актриса, Яна Маринова е била спортистка, тренирала е професионално лека атлетика. Бивш спортист няма и брюнетката и до днес тренира по 6 пъти седмично. Актрисата обожава ските, които кара екстремно, тренира фитнес, играе кикбокс и тае-бо. През 2004 г. тя печели титлата „Мисис България“, а на конкурса „Мисис Свят“ в Индия грабва приза „Най-ослепителна усмивка“. 20 години по-късно актрисата изглежда повече от горещо и е пример за всичките си колежки.

Яна Маринова отдавна е спряла да спазва диети, защото е разбрала, че в крайна сметка всичко опира до правилния баланс на калориите, които човек поглъща. Когато дублира роля на някоя актриса в каскада, изразходва невероятно много енергия, затова след снимки консумира всичко, което пожелае. Пие допълнително хранителни добавки – колагенови капсули и пчелен клей, защото е много силен имуностимулант. Яна има и една философия – тя вярва, че една жена трябва да се поддържа в изряден външен вид дори докато спортува. Едно време беше допустимо жените да ходят неугледни в залата, докато днес да бъдеш красива дори докато спортуваш, е все по-важно. Яна Маринова има тяло, което казва достатъчно – то е доказателство, че актрисата е била посветена на спорта по един или друг начин през целия си живот. За Яна спортът и природата са неизменно свързани. „Спортът в природата е моето нещо. Аз така дишам, така се развивам”, споделя Яна.

№6 Глория

Не можем да не отбележим перфектните форми и на Глория, която вече 25 години поддържа едни и същи килограми. Примата на фолка тежи 57 кила при височина 171 сантиметра, като дължи формата си на стриктен режим. Известно е, че звездата често посещава клиниката на д-р Емилова и се придържа към здравословно меню в ежедневието си. „Само месце, риба и зеленчуци, по 3 литра вода на ден, ако ти се прияде сладко, само мед! Всеки понеделник, правя чай, мед и плодове! Спортуваш и споделяш живота си само с готини хора, това е! Успех”, сподели преди време Глория в отговор на почитателка, която написа комплименти към нейна снимка във фейсбук.

Глория вече е баба, но само за внучето си

Примата на фолка отива за първи път при д-р Емилова през 1998 г. Тя остава в клиниката цял месец – 20 дни на плодове и 10 дни захранване. „Чувствах се преродена. Още при първото гладуване почувствах със сърцето и с душата си, че плодовият режим е моят метод. Гледах и слушах хората там, някои коментираха, че след като се върнат вкъщи, не могат да спазват никакъв режим и килограмите им се връщат, а с тях и оплакванията. Дадох си дума, че при мен няма да е така. И затова вече повече от 20 години правя вкъщи и къси гладувания – всеки понеделник до вторник на обед съм само на чай и плодове. Веднъж или два пъти годишно правя дълго гладуване – 10 или 15 дни, колкото ми подсказва тялото. Не се насилвам. Два пъти годишно ходя в клиниката, веднъж правя пълни изследвания. Храня се предимно със зеленчуци, но веднъж седмично ям риба или пиле, телешко понякога. Сутрин съм само на плодове, смутита, кафе и чай. Първото ми хранене е след 14 часа. Не мога да кажа, че съм вегетарианка или веган“, разкрива певицата.

№7 Диляна Попова

Диляна Попова е сред най-успешните ни модели. От крехкото й тяло струи чар и сексапил, а очите й са безкраен океан, в който всеки мъж мечтае да се потопи. Извън моделството, тя е майка, актриса и има собствена линия дрехи. Екзотичните дестинации са мястото, където успява да съчетае работата с почивката. Често провокира мъжката аудитория с горещите си снимки от екзотични места, като в момента се намира на Филипините, където снимат „Островът на 100-те гривни”. Диляна Попова от години е вегетарианка и набляга предимно на плодовете и зеленчуците в менюто си. Тя твърди, че този режим й помага да поддържа добрата си форма. Разбира се, редовните тренировки по бокс също допринасят за това.

Манекенката казва, че отдавна е забравила вкуса на пържолите. Синеоката красавица споделя още, че като вегетаринка се чувства много по-добре. От млечните продукти и яйцата обаче не се отказва. Още като дете Диляна все си представяла, че това, с което се храни, доскоро е било живо същество. Консумирала месо до двадесетата си година, после спряла. Станало постепенно и организмът й не се стресирал. Сега Попова хапва основно печени ястия, защото има чувствителен стомах. Прави го много бавно и на малки хапки за по-добро храносмилане.

№8 Мирела от „Игри на волята“

Мирела запали кръвта не само на мъжката част от аудиторията пред телевизорите, но и на участниците в „Игри на волята”. Тя е професионална танцьорка и танцува толкова добре, колкото умело разгорещява фантазиите на мъжете. Не се добра до първото място в предаването, но със сигурност успя да спечели мъжките симпатии. Профилите й в социалните медии се пукат по шевовете от последователи и рекламодатели. Красавицата поддържа талията си тънка с вакуум – така се казва упражнението. По думите на Мирела стяга вътрешните коремни мускули, прибира корема и прави тънка талия. Това упражнение произтича от йога практиките. Можете да го правите както легнали, така и изправени. Можете да пробвате първо в легнало положение, със свити в коленете крака.

Поемете няколко пъти дълбоко дъх. На последния издишайте напълно и издърпайте пъпа в посока към гръбнака ви. Ако успеете, останете в това положение поне 10 секунди, като за начинаещ е добре! Ако можете останете и повече, до 20 секунди, дори 30. Постепенно вдигайте времето, в което държите вакуума.

№9 Алисия

Алисия рядко си позволява да показва тялото си в социалните мрежи. Тя не споделя сторита от фитнес залата, нито говори за хранителни режими и диети, но по-верните й почитатели знаят, че редовно се поти във фитнеса. 41-годишната фолк певица от години е в топ форма и не си позволява да качи и половин килограм. Изпълнителката на „Твоя тотално“ има плочки на корема, тънка талия и стегнато дупе без грам целулит.

Алисия има плочки на корема, тънка талия и стегнато дупе без грам целулит

Що се отнася до храната, Алисия споделя, че има няколко основни правила. Тя посяга изключително рядко към алкохола и сладкишите, за да поддържа теглото си. Сутрин е най-обилното хранене на певицата, с което тя си набавя необходимото количество въглехидрати за деня. Пие кафе или чай, но без захар, а в закуската й също така присъстват много фибри и пълнозърнести храни. На обед тя се храни също добре, макар и не толкова обилно, като менюто й включва салата, около 200 грама нетлъсто месо, млечни продукти или яйца. Най-скромното ядене на Алисия е вечерята, която не е по-късно от 19 часа и на нея тя залага предимно на салати и леки супи или бульони.

№10 Златка Райкова 

Плеймейтката Златка Райкова също е сред редовните посетителки на столичен фитнес и това си личи. Златка винаги е изглеждала перфектно и дори след двете си бременности бързо влезе във форма.

„Всеки ден гладувам от 18 до 24 часа. Събота и неделя са моите чийт дни, когато си позволявам да хапвам каквото поискам. В понеделник задължително правя 24 часов фастинг, за да се прочистя. През останалото време се храня здравословно и балансирано“, разказа Русата Златка.

Райкова пие много вода, за да се хидратира. Тя избягва сладко, тестено и всякакви газирани напитки. От време на време си позволява по някое изкушение, но после наваксва със спорт. Красавицата споделя, че за да изглежда добре, много важен за нея е сексът. Кълне се, че го прави всеки ден, а ние нямаме причина да се съмняваме в думите й.

Златка винаги е изглеждала перфектно и дори след двете си бременности бързо влезе във форма