Селекционерът на Полша е уверен: Левандовски ще играе срещу Австрия

Спорт
17:03 - 14 Юни 2024
1320
Селекционерът на Полша е уверен: Левандовски ще играе срещу Австрия

Селекционерът на Полша Михал Пробеж е абсолютно уверен, че звездата на тима Роберт Левандовски ще играе на започващото днес Евро 2024, въпреки че контузия го вади от първата среща.

Неговото лечение регистрира сериозен напредък. Медицинският щаб прави всичко възможно, за да го изправи на крака. И нямаме съмнение, че ще бъде точно така, заяви специалистът на пресконференция днес в лагера на тима.

Поляците започват своето участие на Европейските футболни финали в неделя (16-и юни) от 16:00 часа срещу Нидерландия в група D.

35-годишният централен нападател получи разтежение на бедрото по време на последната контрола срещу Турция в понеделник, спечелена с 2:1.

Първоначално се смяташе, че травмата бързо ще отшуми и за Левандовски няма да има проблем да започне турнира, след което обаче информацията беше коригирана.

И докато нападателят на Барселона със сигурност няма да играе срещу "лалетата", то ще бъде готов за срещата с Австрия на 21-и юни.

"По всяка вероятност Роберт ще започне пълноценни натоварвания, когато започнем тренировки за мача с Австрия. Изненадан съм да чета коментари, че е едва ли не невъзможно. Подобни травми имат различна степен на сериозност, допълни треньорът.

"Понеже вярвам напълно на нашите лекари, физиотерапевти, не ги питам всеки ден какво е положението и какви са детайлите. Това е като да казвам на шофьора по какъв път да кара автобуса ни. Знам, че хората си вършат работата съвестно".

Добрата новина за Пробеж е завръщането на Карол Свидерски. Контузията му изглеждаше по-сериозна от тези на Роберт Левандовски и Павел Давидович, но въпреки това русокосият нападател беше първият, завърнал се да тренира на пълни обороти.

Нападателят на италианския Верона се появи на тренировка нормално с останалата част от отбора и тренира без никакви ограничения.