Село Белащица пропищя: Д-р Енчев ни обърна на строителна площадка!

Общество
08:00 - 23 Юли 2020
21455
Село Белащица пропищя: Д-р Енчев ни обърна на строителна площадка!

Дворовете на живущи в пловдивското село Белащица заприличаха на строителна площадка, след като листове и парчета стиропор, найлони и други строителни отпадъци прелетяха и се стовариха от строежа в съседство. Инвеститор в парцела, където се изграждан нови къщи, е д-р Невен Енчев, който съвсем не за първи път скандализира местните с грубото си и арогантно отношение към тях.

Причината за инцидента е очевидна - сградите са в процес на строителство, но не са оградени с мрежа, както повелява правилника и закона. Така боклуци абсолютно безпрепятствено падат от по-високите етажи, преодоляват високи огради на съседни имоти и акостират директно върху окосена трева, пише "Трафик Нюз". Съседи се оплакват и за други строителни нарушения - вдигане на шум в часовете за почивка и труден достъп заради строителните машини. 

"Всеки има право да строи в имота си, стига да спазва закона", категорични са съседи, които просто искат диалог и ничии права да не бъдат накърнявани на база просто чуждия интерес. 

В крайна сметка служители на фирмата изпълнител са влезли в чуждия двор и са събрали отпадъците. Ако обаче сградата продължава да се строи без предпазни мрежи, това едва ли ще бъде единичен случай. Според първоначална информация строящите се сгради ще бъдат превърнати в къщи за гости. 

Известно е, че не за първи път има проблеми със строителството на известния бизнесмен в Белащица. Няколко предходни проекта  бяха обект на десетки сигнали и проверки. Преди 3 години "Господари на ефира" проведоха разследване, а репортерът Влади Василев се свърза с д-р Невен Енчев, който меко казано си изпусна нервите. Здравният мениджър предупреди, че той е отворил първата частна онкологична болница в България, а един ден може да се наложи репортерът да ползва услугите му.