Селтик минимално би Рейнджърс

Спорт
17:06 - 03 Септември 2023
2333
Селтик минимално би Рейнджърс

Селтик се наложи с 1:0 като гост срещу Рейнджърс в дербито от четвъртия кръг във Висшата лига на Шотландия.

Преди почивката "сините" имаха превъзходство, но попадение на Раби Матондо 39-ата секунда беше отменено заради засада.

В 25-ата минута Кього Фурухаши като по чудо не се разписа във вратата на домакините, след като остана сам срещу Джак Бътланд.

Три минути след това Сирил Десерс отне топката от Густаф Лагербиелке и подаде за Кемар Рууф, който реализира във вратата на "зелено-белите". Това попадение не беше признато заради нарушение на Десерс срещу Лагербиелке.

Стигна се до втората минута на допълнителното време на първата част, когато Матю О'Райли подаде с глава към Фурухаши през центъра на защитата на домакините и японецът се разписа във вратата на Рейнджърс.

През втората част в първото дерби на Глазгоу за сезона, играно без гостуващи фенове, домакините натиснаха своя противник в опит за изравняване, но в 50-ата минута Лиел Абада пропусна да реализира втори гол в полза на шампионите.

Последва опасен шут на Джеймс Тавърниър, който не намери целта в 62-ата минута, а малко след това Бътланд се намеси решително след удар на Один Холм.

Четвърт час преди края на редовното време Сам Ламърс беше изведен сам срещу Джо Харт, но не игра уверено и пропусна да възстанови равенството. В 85-ата минута Данило на два пъти беше спрян от Харт, който за пореден път се намеси решително на вратата на "зелено-белите".

Селтик има 10 точки на първо място в класирането, докато Рейнджърс е на четвърта позиция с 4 точки по-малко.